Digitális Pillanatképek - Május

2020.05.29.

 

A digitális átállást segítette, hogy a Bilingual Programnak évek óta integrált eleme a ’Going Digital’ program aminek köszönhetően a programunkban résztvevő gyermekek eleve otthonosan kezelik a digitális eszközöket és azokat az alkalmazásokat amik kiválóan alkalmazhatóak oktatási célokra is!

 

 

2020.05.22.

 

 

Tapasztalatunk, hogy minden tantárgy átültethető a digitális felületekre. Angol anyanyelvű pedagógusunk itt éppen rajz óra keretében fest a gyerekekkel együtt!

 

 

 

2020.05.14.

 

Bár az óvodák bezártak, angol anyanyelvű óvodapedagógusaink már az első hetektől napi szinten osztanak meg saját maguk készítette kis videókat egy zárt YouTube csatornán, egyedülálló  módon, így fenntartva a kapcsolatot a gyerekekkel.

 

 

2020.05.07.

 

 

A Bilingual Programnál a  digitális átállás harmadik hetére beállt a rend: a digitális időszakra kialakított órarend szerint tanulnak a gyerekek, a partner intézményekkel egyetértésben.

 

Általános iskolában naponta van a gyerekeknek párban tanított illetve egynyelvű angol online órája. Emellett a  kiscsoportos tutorial foglalkozások, valamint a 4-8. osztályban rövid személyes konzultációk biztosítják az általános és középiskolás gyerekek számára a közvetlen kommunikáció és a gyakorlás lehetőségét.

 

 

2020.05.05.

 

 

Az elmúlt hetekben mindenkinek át kellett költöznie a tantermekből a digitális felületekre. A következő feljegyzésekben bemutatjuk az átállás lépéseit, valamint pillanatképeket mutatunk be a Bilingual Program új, digitális hétköznapjaiból!

 

Gratulálunk a diákoknak, a pedagógusoknak és a szülőknek egyaránt, hiszen a teljes digitális oktatás első heteinek akadályait sikerrel vették! Így értük el céljainkat, hogy fenntartsuk a közvetlen tanár-diák kommunikációt, egységes rendszert használjunk partnerintézményeinkben és megtaláljuk az optimális terhelést a gyerekek számára.

 

Partnerintézményeinkben van ahol a Zoom-ot vagy a Microsoft Teams-et használjuk, itt kollégáink képzést tartottak mind a Bilingual Program tanárai mind a párban tanító pedagógusok részére is e platformok használatáról.

 

Az Európa2000 Középiskola már a digitális oktatás 2. napjától Teams-ben dolgozik, oszt meg anyagokat és tartja élő óráit.