Cambridge B2 Próbavizsga

Három partnerintézményünkből összesen harmincöt Bilingual.hu Programban résztvevő nyolcadik osztályos tanuló mérette meg angol nyelvudását  idén márciusban a hivatalos Cambridge First (FCE) For Schools próbanyelvizsgán, ami a British Council-lal közös szervezésben zajlott.

 

A 35 diákból 25-en B2 vagy magasabb eredményt értek el (ez a magyar nyelvvizsgarendszer felső középfokának felel meg). 3 diák pedig C1 szintű eredményt (felsőfok) ért el a próbavizsgán. A B2 szint eléréséhez szükséges ponthatár 160, így az idei év eredményei 167 pontos átlagpontszámmal erős B2 szint! A vizsga szóbeli részén tanulóink még ennél is jobb eredményeket értek el! Itt az átlag 182 pont, vagyis C1 szint volt, ami nem meglepő, hiszen a 35 főből 23-an C1 szintű pontértékeket kaptak a szóbeli során. Ezúton is gratulálunk az összes nyolcadikosunknak!

 

Fontos tudni, hogy a Cambridge First (FCE) vizsgát nyolcadik osztályban letenni igen ambiciózus feladat. Magyarországon a B2 nyelvi szint az egyetemi diploma egyik teljesítési követelménye, vagyis tanulóink jóval előrébb járnak azon társaiknál , akik ezt az eredményt középiskolai éveik alatt érik el. Erre a kiváló eredményre tanulóink méltán lehetnek büszkék!