Bill immár tizedik éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg a Megyeri Team Leader.   

 

2001-ben jöttem Budapestre csillogó szemekkel, tele izgalommal, hogy egy új helyen fogok élni, bár nem volt sejtelmem sem arról, milyen kalanddá fog válni. Igen, valóban egy gyönyörű város Európa szívében, de sokkal többet kaptam, mint gondoltam, élményeknél és tudásnál is többet. Ahogy egyre többet tudtam meg a körülöttem lévő emberekől, egyre többet tanultam magamról is és azokról az emberekről akik az Államokban vettek körül. Ezek a felismerések nem mindig voltak kellemesek, de mindenképpen információ-dúsak! 

 

Belülről megismerni egy idegen kultúrát egy igen nagy kihívás nagy jutalmakkal, pláne egy állami iskolai tanárként. Wow! A magyar iskolák igen nagyban különböznek az otthon szerzett tapasztalataimtól. Mindig van mit tanulni és átbeszélni, még ennyi év után is, minden témában, a tömegközlekedéstől a természetkutatáson át a művészeteken keresztül a pszichológiáig. Véget nem érő és lenyűgöző!

 

Ami a tanítást illeti, nagyon tetszik, hogy a diákjaim lelkesen osztják meg velem angol tudásukat míg a szülők lelkesen nézik, hogy gyermekük  megtanul egy nemzetközi nyelvet, mely feltárja az utat a Magyarországon kívüli világra. Amit a legjobban szeretek a Bilingual Programban az a párban tanítás a magyar anyanyelvű kollégákkal, ahol a különböző tantárgyak keretei közt tanítok angolt. Tanár társaimmal lelkesen osztjuk meg tudásunkat, hasonlítjuk össze nézeteinket, és mindezeken felül lehetőségem van élőben megtapasztalni a különböző tanítási stílusokat és módszereket, melyek segítségével tanulnak a diákok. Nem is tudok jobb módszert elképzelni az angol tanításhoz, és ugyanakkor nem tudok betelni a vele járó jutalommal!

William Robb
Megyeri Team Leader