Susann immár tizenhetedik éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg 4. osztályt tanít, illetve a budakeszi team leader. 

 

Több, mint tizenhat éve dolgozom a Bilingual Programban és büszke vagyok arra, hogy szerepem volt a felépítésében másfél évtized alatt. Rengeteg olyan diákot láttam elvégezni a programot, akik kevés vagy semennyi angoltudással kezdték el, és magabiztos, angolul fantasztikusan kommunikáló fiatalemberekké váltak. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy részt vehettem a fejlődésükben és tudtam nekik adni valamit, amit magukkal visznek a felnőtté válás útján. 

Míg a programban dolgozni igen nagy energiabefektetést és motivációt igényel, a végeredmény és a sok útközben szerzett élmény miatt megéri! 

Nem csak az motivál, hogy hatással legyek a diákok életére, hanem az is, hogy segítséget tudok nyújtani tanárainknak hogy megtalálják a helyüket ebben az új, kihívással teli kalandban, mely előtt állnak. 

Az évek során szerencsém volt sok elkötelezett tanárral, adminisztrátorral és munkatárssal együtt dolgozni. Emellett, a kettős-kultúrában úgy együttműködni, hogy az mindenkinek a hasznára váljon, egy olyan kihívás számomra, mely által toleranciát és empátiát tudtam fejleszteni. 

A Bilingualnál törekszünk arra, hogy tanáraink támogatva és jól felszerelve érezzék magukat ahhoz, hogy eredményt tudjanak elérni a diákok életében. De persze, ahogy az életben lenni szokott, vannak jó idők és kevésbé jó idők, például kulturális és tradícionális  különbségből adódó problémák merülhetnek fel, és a diákokat motiválni olykor igen nagy kihívás. De a Bilingualnál mindig jelen van az az érzés, hogy mindannyian “egy hajóban evezünk”, ahol mindenki megosztja a másikkal a tapasztalatait, támogatja egymást a tanításban, segít beilleszkedni az új országban, és segít abban, hogy levegőhöz jusson az, aki úgy érzi, hogy kicsit összecsapnak a feje fölött a hullámok ebben az új tapasztalatban.  

Dióhéjban, hiszek a többnyelvűség előnyeiben, és büszke vagyok rá, hogy a Bilingualhoz tartozom! 

Susann Pihl
Team Leader