Stephanie immár második éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg 2. osztályt tanít. 

 

2018.  július 24. Ez a dátum nagyon fontos napot jelöl az életemben. A 23. születésnapom előtti napot egészen pontosan, egyben azt a napot, amikor megtudtam, hogy Budapesten fogok dolgozni. Ebben a történetben az az érdekes, hogy az ember azt gondolná hogy mindenféle érzések keringtek bennem, de az az igazság hogy izgalmon kívül mást nem éreztem. Három héttel előtte fejeztem be öt évig tartó tanulmányaimat a johannesburgi egyetemen és új kaland után kutattam. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megtalálom, de mondanom sem kell, hogy attól a naptól kezdve egyszer sem hátráltam meg. 2018. augusztus 4-én érkeztem Budapestre, ahol egy új ország, egy új otthon és egy új kultúra fogadott. A legnagyobb kihívás jelenleg is, a kulturális különbségekből adódnak Dél-Afrikához képest. 

Az első itt töltött hónapom telis-tele volt képzésekkel. Tapasztalataim alapján ami miatt a legjobb dolog a Bilingual alkalmazottjának lenni, az a magas szintű támogatás amit már az első naptól kezdve nyújtanak. Minden szükséges területen biztosítanak képzéseket, nemcsak a budapesti élettel kapcsolatban, hanem a a budapesti munka vonatkozásában is. Az egészben az az ironikus, hogy a világ összes képzése sem tud felkészíteni teljesen a külföldi munka mindennapi realitására.  

Az első tanteremben töltött hónapom volt messze a legnagyobb kihívás. A párban-tanítási módszer elsajátítása sokszor zavaros és ijesztő folyamat volt. De a team leaderem akkor és azóta is mindig rendelkezésemre állt, amikor támaszra volt szükségem, és most már azt mondanám, hogy a párban-tanítás az eddigi legjobb élmény, melyet megtapasztaltam. Az a sok tudás amit a partner tanáromtól gyűjtöttem, végigkísér a további tanítási karrieremben.  Minden nap új módszereket tanulok meg, hogy hogyan tudom megragadni a diákokat és borzasztóan hálás vagyok, amiért a magyar anyanyelvű partneremmel dolgozhatok. 

Megadatott az a szerencse, hogy ,az afrikai kultúra számos ágával megismerkedjek még a dél-afrikai tanításom alatt. De azok a kapcsolatok, melyeket az ottani diákokkal alakítottam ki, egyben el is bizonytalanítottak abban, hogy a budapesti gyerekekkel hogyan fogok tudni majd kapcsolatokat kiépíteni. És ezzel, mint ahogy az minden más kihívással is, szembe kellett néznem, ám végül ezzel birkóztam meg legkönnyebben. A gyermekekben rejlő szépség ugyanis teljesen független a kultúrától. Ha a gyerekek szeretetet kapnak, szeretetet adnak vissza. A gyerekek, akiket volt szerencsém tanítani, a legjobb csapat amit csak el tudtam képzelni diákjaimnak.  Rendkívül hálás vagyok ezért a csodálatos élményért. Bár számos kihívással szembesültem Budapesten töltött időm alatt, ez az út volt a legjobb döntés amit valaha hoztam. Szívből remélem, hogy másoknak is lehetőségük lesz megtapasztalni az itteni életet ugyanolyan fényben, mint nekem.  

Stephanie Simon
Tanár