Katie immár ötödik éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg 2. osztályt tanít. 

 

Nem voltak nagy elvárásaim, mikor 2016 januárjában elkezdtem a Bilingual-nál dolgozni. Előtte már Magyarországon éltem és tanítottam hónapokig, azonban  ez végül egy teljesen új tapasztalat lett. Szakképzett gimnáziumi tanárként nagyon izgultam, mikor életemben először második osztályt kezdtem el tanítani. De elfogadtam a kihívást és a Bilingual Program budakeszi iskolájában kezdtem el dolgozni. 

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy hozzászokjak az új környezethez. Kiderült útközben, hogy imádok fiatalabb diákokat tanítani! Nagyon élveztem, hogy saját osztályom van, ahol a gyerekeket minden nap látom, nem csak hetente egyszer, egy kommunikációs óra alkalmával (mint ahogy az előző munkahelyemen). Örömmel töltött el az is, hogy képes voltam a diákok különböző erősségeit feltárni. Mivel az angol anyanyelvű tanár jelen van az összes tantárgy tanítása során, sokkal mélyebben, több oldalról meg lehet ismerni a diákokat. Minden diákkal lehetőségem volt személyesen megismerkedni. Ezen kapcsolatok erőssége miatt sokkal könnyebb és jutalmazóbb volt tanítanom a diákjaimat. De a legfontosabb talán az, hogy folyamatosan motiválva vagyok, azt látván, hogy mennyit fejlődnek. Elképesztő érzés, mikor az ember maga jelenti a különbséget.  

Végezetül, nagyon szeretek a magyar anyanyelvű partner-tanáraimmal és a Bilingual munkatársaimmal is együtt dolgozni. A koordinátorok, team leaderek és angol anyanyelvű tanártársaim  segítségével egy igazán erős közösség és támogató rendszer alakult ki. Nagyon szeretek Budapesten élni és kalandozni európai utazásaim során. Nem gondoltam volna, hogy ennyi időt töltök Bilingual-nál, illetve Magyarországon, de nagyon boldog vagyok, hogy így alakult.  Rengeteget fejlődtem tanárként és nagyra értékelem az itt eltöltött időt. 

Katie Schwebach
Tanár