Jake történelmet és angolt tanított a Bilingual Programban töltött két éve alatt. 

 

A Bilingual Program egy fantasztikus élmény volt számomra. Évek óta lelkesen tanítok, de a Bilingual igazán különleges. A módszer, amely alapján működik továbbá a széleskörű támogatás, amely nemcsak az iskolába, hanem a városba való beilleszkedést is segítette, nagyon üdítő más iskolákhoz képest. Tanárként lehetőségem volt közeli kapcsolatban  együtt dolgozni magyar anyanyelvű partner tanárommal annak érdekében, hogy egy különleges tananyagot prezentálhassunk, amely által a diákok megtanulják az adott tantárgy témáit és eközben az angol nyelvet is. Hiszek abban, hogy a közösségépítés létfontosságú a sikeres iskolai légkör kialakításához. A Bilingual ezt támogatja a tanárokkal, rögtönzött eseményekkel, a diákokkal, a táborokkal, iskolánkívüli eseményekkel és különórákkal, melyeken keresztül láthatjuk a gyerekeket egy lazább közegben is és így erősebb kapcsolat tud kiépülni. 

Azért költöztem Magyarországra, mert szerettem volna egy évet külföldön tanítani, hogy értékes tanítási gyakorlatot gyűjtsek, valamint élettapasztalatot szerezzek azáltal, hogy egy idegen kultúrában helyezkedek el.  Eleinte nem szerettem volna egy évnél tovább maradni mielőtt visszatérek az Államokba de ahogy egyre több időt töltöttem a programban, már maga a gondolat, hogy visszamegyek is elviselhetetlen volt. Voltak projektek, amiket szerettem volna végigvinni  a diákokkal és célok, melyeket szerettem volna látni hogy elérnek. A Bilingual egy igazán egyedi módszer az immerzív tanulásban és első kézből láttam, hogy mindenféle diáknál beválik. 

Ha szereted az izgalmas munkát, mely lehetővé teszi, hogy mindenféle készséget fejlessz és közben új lehetőséget próbálj ki, akkor a Bilingual Neked való!

Jake Badger
Tanár