Freya immár második éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg angolt, zenét és történelmet tanít. 

 

Nem volt egyszerű döntés egy idegen országba költözni és elkezdeni tanárként dolgozni. Tisztában voltam azzal, hogy ez nem egy rövidtávú döntés, hanem inkább határozatlan idejű, így nagyon is elszánt voltam, hogy olyan helyszínt, illetve munkahelyet találjak, ahol hosszútávon tudok maradni. Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a Bilingual-ra. Nem is tudok elképzelni jobb munkahelyet, ahol ilyen jó a légkör, ahol ennyire támogatóak és ahol ennyire szeretem a diákjaimat. 

Egyrészt, Budapest egy fantasztikus város, tele lehetőségekkel. Rengeteg módon fel lehet töltődni  egy hosszú munkanap, vagy egy húzósabb hét után. Egy másik kedvencem ebben a munkában az, hogy lehetőségem van arra, hogy tantárgyi órát is tartsak, ezzel fejlesztve diákjaim angol tudását. 

Az élet nem mindig tökéletes, ahogy egyik munkahely sem. De pont ezért szeretek itt dolgozni. Amint felmerül egy probléma, legyen az kapcsolatos egy kollégával, egy diák viselkedésével, vagy csak új ötleteket kell találni a tanórához, mindig egy teljes csapat vesz körül, akik bármikor segítenek és támaszt nyújtanak! Elég csak kérdeznem vagy szóvá tennem egy aggodalmat és alig győzöm megszámolni a segítségemre siető embereket! Vannak tanárok akik már évek óta dolgoznak iskoláinkban, és akikhez mindig nyugodtan tudok fordulni tanácsért ha a diákokról vagy tanítási útmutatásról van szó. Tengernyi tanítási anyag és erőforrás áll rendelkezésünkre, emellett rengeteg fejlesztési lehetőségünk van, hogy a lehető legjobb tanárok tudjunk lenni. A Bilingual számomra közösséget jelent. Egy olyan közösséget, melyet a diákok és szüleik, az angol tanár társaim, a Bilingual munkatársak, valamint a magyar partner-tanáraink alkotnak. 

Nagyon szerencsésnek tartom magam, amiért olyan munkát végezhetek, amit imádok; lenyűgöző dolog fiatal elméket tanítani egy olyan gyönyörű városban, mint Budapest, egy végtelenül jó kedélyű és támogató csapattal. Ez egy olyan környezet, ahol önmagam lehetek, és ahol a diákjaim mellett tanulhatok, fejlődhetek és kibontakozhatok.

 
Freya Yskes
Tanár