Dana Palojtay-Thiessen

  • Munkakör: 
    Tanár
  • E-mail
    dana.thiessen@bilingual.hu

Dana Kanadában született és 1989-ben költözött Magyarországra családjával.  A zene mindig nagy szerepet játszott az életében és már hatévesen el is kezdődött zenei pályafutása.  Diplomáját  a montreal-i McGill Egyetemen szerezte, fuvolaművész szakon. Dana egész életében szeretett gyermekekkel foglalkozni, fiatal korában babysitter-kedett, egyetemista korában pedig nyári táborokban dolgozott oktatóként. Az egyetemi évei alatt emellett angol kommunikációs partner és mentor pozícióban is dolgozott, az angolt mint idegen nyelvet tanuló diákokkal a McGill Egyetem Felnőttképzési Osztályán.

 

A gyermekek szeretete és a kultúrák iránti érdeklődése késztette arra, hogy 2012-ben Szöulba költözzön, hogy ott tanítson koreai óvodásokat és kisiskolásokat angol nyelvre. Honvágya miatt döntött úgy, hogy a Koreában eltöltött év után visszatér Budapestre, ahol egy nemzetközi óvodában helyezkedett el. Mindeközben megismerkedett férjével, ami az eredetileg ideiglenesre tervezett tartózkodását véglegessé tette.
Budapestre térése óta Dana elvégezte a Kisgyermekgondozó és nevelő képzést, valamint megszerezte a TEFL oklevelét is.

 

Dana 2014-ben csatlakozott a Bilingual csapatához, ahol a Színes Gyerekkert Óvoda Harangvirág csoportjának volt az angol nevelője 3 éven keresztül. Idén részmunkaidőben visszatér szülési szabadságáról és senior tanárként erősíti a Bilingual Program csapatát, a Százszorszép és a Színes Gyerekkert Óvodákban.