Erasmus+ Észak-macedón hét - Újabb sikeres nemzetközi csoportmunka!

 

Az Erasmus+ Digitális Csereprogram záró hetét az észak-macedón Kliment Ohridski Gimnázium szervezte, mely során a téma a “Grafikai tervezés az osztályteremben” volt.

 

A nemzetközi diákcsapatok az online térben dolgoztak együtt, ahol a hét folyamán több lépésben szereztek mély ismereteket a grafikai munkáról. Először az alapokat sajátították el, hogy miként kell elemezni egy grafikai munkát tipográfia, kompozíció és színhasználat alapján. Egyszóval, mitől jó és működőképes egy grafika.

 

 

 

Ezt esettanulmányokkal is illusztrálták olyan példákon, melyeket mindenki a saját országából hozott.

 

 

Az elméleti ismeretek birtokában a csapatok saját témát választottak, és a tanultak alkalmazásvával megtervezték és közösen létrehozták a tematikus posztereket. A munkához a Figma grafikai szerkesztőprogramot használták, melynek erőssége, hogy teljes mértékben támogatja a kollaboratív munkát, ami megteremtette a lehetőséget a folyamatos angol nyelvhasználatra. A téma kapcsán pedig a kulturális tapasztalatcsere mellett a grafikai munka szaknyelvéből is gazdagodott a résztvevők angol nyelvismerete. A résztvevő diákok a következő posztereket választották a legjobbak közé:

 

 

 

 

 

Az Erasmus+ Digitális Csereprogram másfél éve tartó időszaka ezzel a héttel véget ért. Holland és macedón partnereinkkel terveink szerint további közreműködési lehetőségeket keresünk, melyek utazással járó programok mellett olyan digitális kapcsolatokat is magába foglalnak, ahol az Erasmus+ program legsikeresebb elemeit ültetjük át tantermi közegbe.

 

Köszönjük az aktív részvételt a diákoknak és partnerintézményeink támogatását!