Digitális Pillanatképek - Június

2020.06.26.

 

A távoktatás időszaka alatt a természetismeret óra sem maradt el! Sőt, a diákok így még közelebbről láthatták a kísérleteket, mint a padból.

 

 

 

2020.06.18.

 

 

A minap az 5. és 6. osztályos Váradis tanulók matematikai ‘formavadászatot’ tartottak. A feladat az volt, hogy mindenféle geometriai formákat találjanak a házukban (pl.: háromszög, négyzet, kör, kocka, hegyesszög). Íme néhány kreatív fotó leírással együtt.

 

Hinta - “Szerintünk ez az általános háromszög a legegyedibb forma. Levegőből van hiszen ez egy lyuk a hintán.”

 

Levél - “Ez egy természetben előforduló szimmetria. Egy szívet ábrázol és szerintem rendkívüli módon gyönyörű.”

 

Rágó - “Ez a rágóról készült kép a kedvencünk mert alakot tud váltani úgy, hogy mégis szilárd marad. A képen négyszög formát vesz fel de ha megrágjuk gömb is lehet.”

 

Kéz - “Szerintünk a kéz a legegyedibb és erre senki más nem gondolt az osztályból (hegyes szög).”

 

 

 

 

2020.06.12.

 

 

Idén tavaszra terveztük a második Bilingual Holland-Magyar Diákcsere Programot és természetesen a gyerekek nagyon várták az utazás heteit.

 


Bár maga az  utazás idén nem valósulhatott meg a ‘Digitális Csereprogram’ keretében Június 2-án közös online foglalkozást tartottunk. Egy holland és három magyar iskolából összesen 90 diák vett részt a foglalkozáson, ahol a cél egymás kultúrájának és a korlátozások alatti élethelyzetének megismerése volt.

 


A tervezett diákpárok így “találkozhattak” egymással és láthatták, hogy a jelenlegi helyzet milyen hatással van kortársaik életére.

 

 

 

2020.06.05.

 

 

Kinyitottak az óvodák, a gyerekek újra találkozhatnak kis barátaikkal! Az átmeneti időszakban, amíg mindenki vissza nem tér a csoportszobákba, továbbra is változatos angol nyelvű videókat kapnak a gyerekek, így nem maradnak le például a testnevelés foglalkozásokról sem!