Hírek, aktualitások Holland tanárképzősök látogatása

Holland tanárképzősök látogatása

A hollandiai Zwolle város Viaa Egyetemének Általános Iskolai Oktatás Tanszéke látogatást kért a Bilingual Programtól tanárképzős hallgatói számára. Az egyetemi oktatók szándéka a hallgatók tudásának és kulturális tapasztalatának szélesítése volt egy másik országban, mert úgy gondolják, hogy a kéttannyelvű iskolák összetettebb oktatást nyújtanak.

 

Örömmel mutattuk be, hogyan működik a kétnyelvű oktatás a Bilingual Programban és vettünk részt egy másik ország tanárképzésében.

 

A hollandiai tanszék 4-12 éves gyerekek oktatására képez hallgatókat. Hallgatói közül 4-en az óvodai nevelés, 14-en az általános iskolai oktatás iránt érdeklődtek. E 18 hallgató és két egyetemi oktatója tett látogatást a Bilingual Programnál 2023. február 3-án és 6-án.

 

Az Újpesti Nyár Óvodában és az Óbudai Százszorszép Óvodában tettek látogatást, valamint a Széchenyi István Általános Iskolában Budakeszin és az újpesti Megyeri Úti általános Iskolában.

A látogatás során a hallgatók órákat látogattak és bepillantottak az óvoda napjaiba, és meghallgatták bemutatónkat a Bilingual Program módszertanáról. Második napjukon aktív résztvevőként próbatanításon vettek részt egy rövid kulturális játékkal Hollandiáról, melyet programunk tanulói nagyon élveztek. A tevékenységeket visszajelző óra követett.

 

Nagyra értékeljük tanár és Teacher Trainer munkatársaink bemutatóját a Bilingual Programról és a benne zajló csodálatos tanári munkáról, és örülünk, hogy tanulóink egy másik kultúrából kaptak egy kis ízelítőt.

 

Az ÚjpestMédia a látogatás idején filmet forgatott a Nyár Óvodáról és az itt zajló Bilingual Programról:

 

 

Képek az eseményről az Instagramon:

Budakeszi

 

 

Megyeri