Hírek, aktualitások Erasmus+ Digitális Csereprogram a 21. századi készségfejlesztésért!

Erasmus+ Digitális Csereprogram a 21. századi készségfejlesztésért!

Az Erasmus+ Digitális Csereprogram Bilingual Program által szervezett projekthetét ünnepélyes díjkiosztó ceremóniával zártuk le múlt hét pénteken (2021.10.08.).

 

A záróbeszédet és a díjkiosztót az alábbi videón tekintheti meg:

 

 

Összesen 141 tanuló vett részt a projekthéten, ahol a cél az volt, hogy 7 fős nemzetközi csoportokba osztva létrehozzanak egy-egy videójátékot. A könnyed, játékos témaválasztás motiválta a gyerekeket, pedig valójában az alábbi készségek magas szintű használatát követelte meg a projektmunka:

 

  • A vegyes nemzetiségű csoportok feladata az volt, hogy együttműködő csapatmunkával három külön területet (kódolás, hangszerkesztés, grafikai munka)dolgozzanak össze egy végtermékbe.

  • Az önálló munkafelosztásra is nagy szükség volt, hiszen a videojáték létrehozása egy egész hetes feladat volt a csapatok számára. 

  • Az algoritmikus tervezéshez, hangszerkesztéshez és grafikai munkához szükséges technikai ismereteket először el kellett sajátítaniuk. 

  • Egész héten természetesen angol nyelven folyt a munka az online térben. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tanulók teljes természetességgel mozogtak mindkét közegben. 

 

Ezek mind olyan értékes készségek, amelyek összhangban vannak a 21. század oktatási és munkaerőpiaci követelményeivel, így a résztvevők egyaránt tudják hasznosítani azokat a további iskolai években és majd a munkaerőpiacon is.

 

A kész videojátékokat 4 kategóriában értékelte a projekthét tanári kara, melyeket a címekre kattintva ki is próbálhatnak:

 

 

A legjobb játék

 

National Minigames

 

20. csoport

Huszár Rebeka, Aradvári Vanda, Emma Louise Kelly, Tijay Zijderveld, Senne van Zoeren, Dafina Razmoska, Andrej Janeski,Nina Risteska

 

Az értékelés során az összkép, a játék teljes befejezettsége és a kreatív megoldások alkalmazása voltak  a fő szempontok. A nyertes csapat minden tagja 3 hónapos premium hozzáférésben részesül a Skillshare, online kurzusokat tartalmazó szolgáltatáshoz.

 

A különdíjak esetében a kreatív és egyedi képi és hangi megvalósítást értékeltük,illetve a legaktívabb részvételt. A különdíjban részesülő csoport minden tagja ebook könyvjutalomban részesül:

 

 

Zene és hanghatások különdíj

 

The Temple of Mysteries

 

15. csoport

Veisz Blanka, Korkin Arsenii, Rácz Emma, Tessa Klopman, Luuk Mensink, Elena Petreska, Mihail Mitreski

 

Grafikai különdíj

 

Rescue Remedy

 

17. csoport

Lyam Raup Rigonan, Makó Ajsa, Pazsitka Neszta, Melisa Yigit, Max de Vries, Ana Vidovska, Bojana Cvetkoska

 

Aktív részvételért járó különdíj

 

Baseball Game

 

1. csoport

Ádám Viktória, Bartók Márton, Chon Joo Chan, Annika Borsoi, Anna Bos, Nadica Naumoska, Marija Stojkovska

Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük a részvételt az összes tanulónak! A következő projekthétre a tavaszi félévben kerül sor, ezúttal észak macedón partnerünk szervezésében!