About us Our teachers/staff Anna Bánhegyi, PhD

Anna Bánhegyi, PhD

Teacher BANHEGYI.ANNA@BILINGUAL.HU

Anna történelemből doktorált a dallasi Southern Methodist University-n 2012-ben. Előtte több mesterdiplomát szerzett amerikanisztika és történelem szakon (ELTE, CEU, SMU), valamint rendelkezik sportoktatói képesítéssel is amerikaifutball sportágból (SOTE-TF). Publikációi között konferencia-előadások, enciklopédia-cikkek, tankönyvek és hosszabb lélegzetű művészeti témájú angol műfordítások is megtalálhatók, pillanatnyilag disszertációját készíti elő majdani publikációra.

Több éve oktat amerikai, világ- és európai történelmet, egyetemi, középiskolai és általános iskolai szinten is tapasztalt pedagógus. Emellett több mint 15 éves nyelvoktatási és fordítói tapasztalattal rendelkezik. 2009 óta tanít a BIingual Programban, a Krúdy Gyula Általános Iskolában és az Árpád Gimnáziumban. 

“A történelem a szenvedélyem. Csuda egy játék azt kutatni, hogyan mozgatták-mozgatják elődeink akár apró-cseprő döntései és cselekedetei a történelem szálait, hogyan válik minden, amit teszünk, a történelem részévé… Hiszek a közösségi munka társadalom-alakító hatásában, a kritikus gondolkodásban, az interkulturális kapcsolatok és az empátia fontosságában. Szabadidőmben szeretek énekelni, táncolni, fényképezni és természetesen sportolni – hiszen igazolt sportoló és edző vagyok egy amerikaifutball csapatnál!”

  • Abigail Evert

    Abigail Evert

    Teacher

    Abigail was raised in Gauteng, South Africa and graduated from Varsity College Pretoria with a Bachelor of Arts (Psychology) degree. She also completed her TEFL Certificate during her third year of studies.

    More: Abigail Evert
  • Adam Ritsema

    Adam Ritsema

    Teacher

    Adam is from Kalamazoo, Michigan, USA and recently graduated from Calvin University in Grand Rapids, Michigan with a Bachelors’ in Statistics.

    More: Adam Ritsema
  • Adam Whitcroft

    Adam Whitcroft

    Teacher

    Adam was born and raised in Northern Ireland, recently graduating with a Master’s in Chemistry with a minor in French from Queen’s University Belfast.

    More: Adam Whitcroft