Christie immár harmadik éve dolgozik a Bilingual Programban és jelenleg angolt, zenét, történelmet és technikát tanít.  

 

 

Budapesten élni és tanítani egy igazán különleges élmény. Az elmúlt másfél évben történelmet, technikát és angolt tanítottam 5-8. osztályos diákoknak a Bilingual Programban. 

Mielőtt Budapestre költöztem, Pennsylvaniában szereztem meg tanítói minősítésemet, középfokú angoltanárként. Tanulmányaim alatt számos amerikai magán-, állami- és különiskolákban is volt lehetőségem gyakorlatot szerezni.  Bár nagyon is élveztem az ottani tanítást, úgy éreztem, hogy kreatívabb, közvetlenebb tanítási körülményekre van szükségem. A magyar iskolarendszerben a tanárok több éven keresztül maradnak ugyanazzal az osztállyal. Mivel már két éve ugyanazt a csoportot tan1tom, nagyon jól megismertem őket, és nagyon élvezem a társaságukat. Az különbözteti meg ezt az iskolai rendszert a többitől, hogy megvan annak a lehetősége, hogy mély kapcsolatot alakítsunk ki diákjainkkal. Mivel a Bilingual Programban tanuló diákok nagyon magas szinten tudnak angolul, ez lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük egymást. Büszkeséggel tölt el, mikor látom, hogy a növendékeim egyre magabiztosabbak az angol nyelvben; a program lehetővé teszi számukra, hogy mind írásban, mind szóban ki tudják fejezni magukat, élvezhessék az angol irodalmat és még viccelni is tudjanak angol nyelven, ami óriási előnyükké fog válni a továbbtanulás, illetve karrierjük során.  

A Bilingual Program segített abban, hogy tovább építsem a karrieremet tanárként, a folyamatos visszajelzések, az igényes oktatási forrásanyagok, de leginkább a párban-tanítási modell révén. Ilyen közeli viszonyban együtt dolgozni  más tanárokkal, rengeteg támogatással, bizalommal jár, továbbá annak a lehetőségével, hogy innovatív projekteket és tanterveket lehessen megvalósítani. 

Bár a tanítás komoly elfoglaltság, azért marad időm társasági életet élni, utazni és időt szánni a hobbijaimra. Az, hogy költő-, zenész-és művészként a budapesti művészvilágban foroghatok nagyban segíti a saját személyiségem formálását is. Egy nemzetközi felekezetnek is tagja vagyok, ahol részt veszek a közös zenélésben és más tevékenységekben is. Az élet Budapesten vibráló!

Mikor elkezdtem az oktatásban dolgozni, nem is gondoltam nemzetközi tanításra. Nagyon szerencsésnek tartom magam, amiért ilyen fantasztikus munkahelyet találtam. A külföldi életnek megvannak a maga nehézségei, de nagyon hálás vagyok, amiért egy ilyen befogadó és támogató közösségre leltem az iskolámban. 

 

Christie Goodwin
Tanár