Kedves Szülők!

Az év végi ünnepek közeledtével szeretettel ajánljuk figyelmükbe bilingual.hu weboldalunkat, ahol az Eseményekmenüpontban megtekinthetik, hogy mi minden történt programunkban: itt érhetők el például a Bilingual.hu Family Day-ről, az Őszi táborról vagy az Országos Angol Nyelvű Versmondó Versenyről szóló rövid összefoglalók és képek is.

 

  • A tanév kezdete előtti időszakban angol anyanyelvű tanáraink alapos felkészítésére nagy hangsúlyt fektettünk:
  • Mentorprogramot vezettünk be, melynek keretében ’régi’ tanáraink segítik az újonnan érkezőket a beilleszkedésben.
  • Külső szaktanácsadónk, Janet Streeter már két alkalommal járt nálunk a tanévben. Augusztusban közös tréningettartott a magyar anyanyelvű, párban tanító tanárok és angol anyanyelvű tanáraink számára, azután novemberben az új tanárokat óralátogatásokkal és azt követő egyéni tervekkel támogatta speciális módszertanunk mielőbbi hatékony alkalmazása érdekében.
  • 2016. novemberében Nyílt órákra, valamint az órákat követő Tájékoztatóra hívtuk a 3-6. osztályokba járó gyermekek szüleit, ahol a felső tagozat működéséről, a Crossroads Akadémia középiskolai programról és középiskolai együttműködéseinkről beszélgettünk. A kétnyelvű oktatás területén nagy tapasztalattal rendelkező partner középiskolákigazgatói nemzetközi érettségi vizsga (IB) megszerzésének lehetőségéről is szóltak, és elmondták, hogy amennyiben a jelentkező teljesíti a felvételi követelményeket, előnyben részesítik a Bilingual.hu Programból érkező diákokat, elismerve a programból érkező diákok magas szintű angol nyelvi felkészültségét.

Crossroads Akadémia középiskolai programunk februárban induló kurzusára most lehet jelentkezni, a részletekrőlitt olvashatnak.

 

  • A Bilingual.hu Green Team egy új projekt keretében megkezdte környezettudatos tevékenységét a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, sőt még egy nemzetközi versenyhez is csatlakoztak, további részletek a projektről itt.
  • E tanév legnagyobb érdeklődést kiváltó és egyben legfontosabb újdonsága a digitális technológia bevezetése a Bilingual.hu Program tanulási környezetébe. A Going Digital elnevezésű, összetett projektünk a megvalósítási, tesztfázisba lépett, melyet röviden itt foglaltunk össze. Fontossága abban rejlik, hogy egy sor olyan készséget fejleszt, melyeket az utóbbi időben gyakran emlegetett PISA-tesztek is mérnek majd.

Ugyanennek a szemléletnek mentén IT Club-ot indítottuk el Budakeszin, a SZIA 3-5.a osztályaiban.

  • Az ünnepváró időszakban a Bilingual.hu Programban tanuló gyerekek és tanáraik is lázasan készültek a Karácsony megünneplésére. A bilingual.hu weboldal Események menüpontjában színes csokorban megtalálhatják majd az események után, hogyan ünnepeltünk mi is ezekben a napokban.
  • Weboldalunk Eseménynaptárában feltüntettük a tanév során várható események időpontját. Nem minden eseménynél szerepel még pontos időpont, az adatokat folyamatosan frissítjük.  

Nagyon fontos dátum a 2. félévben: a hivatalos Cambridge First (FCE) For Schools B2 nyelvvizsga időpontja 2017. május 26. és 27.

  • Irodánk nyitva tartása az ünnepi időszakban:

Zárás: 2016. december 22. 16:00

Nyitás: 2017. január 2. 8:00