Kedves Szülők!

Tanév végi híreink az alábbiak.

 

Ügyfél-elégedettségi kérdőív

A Bilingual.hu Programot érintő, legaktuálisabb kérdésekről első alkalommal áprilisban kérdeztük meg Önöket ügyfél-elégedettségi kérdőív segítségével. 130 kitöltött kérdőív érkezett, minden óvodai csoportból és iskolai osztályból voltak kitöltők. Köszönjük mindazoknak, akik a válaszadásra időt szántak!

A Bilingual.hu Program legértékesebb elemének az angol anyanyelvű tanárokat jelölték meg a legnagyobb számban, valamint kiemelt előnyének tartják az angol és magyar nyelvi és kulturális közeg jelenlétét. Válaszadóink 82,7 %-ban gondolják úgy, hogy szívesen ajánlanák a Bilingual.hu Programot más családoknak. 75 %-ban az általunk küldött információ mennyisége pont elegendőnek bizonyul az Önök számára. 73 %-ban tartják fontosnak középiskolai program bevezetését.

Nagyon sok értékes megjegyzés, javaslat érkezett a kérdőívekben, ezekkel kapcsolatban a későbbiekben küldünk részletes értékelést.

 

A Bilingual.hu Óvodai Program bővülése

A Százszorszép Óvodában évek óta hatalmas a túljelentkezés, ezért Óbuda Önkormányzata úgy döntött, hogy az óvoda Gelléri Andor Endre (régi Tégla) utcai tagóvodájában is lehetőséget biztosít a Bilingual.hu Program elindítására a kiscsoportban, felmenő rendszerben.

Nagy öröm számunkra, hogy szeptembertől még több kisgyermek számára nyílik lehetőség a kétnyelvű programban történő részvételre ebben a fogékony életkorban!

 

Crossroads Akadémia – új, innovatív középiskolai program

A Crossroads Akadémia létrehozásakor az vezérelt minket, hogy diákjaink számára új távlatokat nyissunk, így

– középiskolás éveik alatt is használják és továbbfejlesszék a már megszerzett magas szintű angol nyelvtudásukat (célunk a C1-es felsőfokú szint elérése, ami a Cambridge Exam System szerint az “Advanced” nyelvvizsgaszintnek felel meg);

– képessé váljanak arra, hogy életük fordulópontjainál a számukra legmegfelelőbb utat válasszák, mind a felsőoktatás, mind a munkaerőpiac kihívásai során;

– alapvető, az élet minden területén alkalmazható kompetenciák fejlesztésével felvértezzük diákjainkat az egyetemi továbbtanulásra – akár belföldön vagy külföldön tervezik azt -, valamint az eredményes szakmai karrier megteremtésére;

– személyre szabott konzultációk során segítsünk eligazodni az egyre inkább globalizálódó világban.

A 2015 őszén induló program az angolszász országokban megszokott, moduláris rendszerben működik. Kurzusait a legmagasabban képzett angol anyanyelvű tanáraink tartják, vezetője gimnáziumi tagozatvezető tanárunk, Dr. Bánhegyi Anna.

További részletek itt.

 

Olvasóprogram 2. forduló

Kora áprilisban kezdődött a 2015. januárban bevezetett Olvasóprogram 2. fordulója: a felső tagozatosok tavasszal már a második könyvet olvasták; az alsó tagozatosok folytatták az olvasást a csoport igényeihez igazítva, igényes és szórakoztató olvasmányokkal.

 

Angol Nyelvű Természettudományi Verseny

Gratulálunk minden Bilingual.hu diáknak és felkészítő tanáraiknak, akik díjat nyertek a Wonderful World Angol Nyelvű Természettudományi Versenyen az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában 2015. április 18-án!

 

Flag Football

Májusban a Krúdy Krew flag football csapata részt vett a Magyar Amerikai Football Szövetség (MAFSZ) által rendezett U-15-ös flag football tornán, ahol tapasztalt klubcsapatok elleni nagy versenyben az 5. helyet szerezték meg. A Győr Sharks elleni első mérkőzést nagy különbséggel nyerte kis csapatunk, majd keményen küzdöttünk az erős Titans és az igen durván játszó Bulldogs ellen, még azután is, hogy a futóposzton kimagaslóan jól játszó Hegedüs Olivér (8.a) sajnálatos módon megsérült. Ms. Anna és Mr. Taylor, akik a felkészülésben segítettek, nagyon büszkék arra, hogy sportszerűen és igazi, összetartó csapatként érte el ezt az ígéretes eredményt a Krúdy Krew.

A csapat tagjai: Süle Laci (5.a), Süle Katinka (7.a), Gondon Dani (7.a), Károlyi Pepe (7.a), Csengeri Maja (7.a), Hegedüs Olivér (8.a), Koperniczky Anna (8.a), Urbán Beni (8.a ), Márton Gergő (8.c).

 

Kickball Cup

Az idén a Lions és Otters mérkőzött meg az Eagles és a Kookaburras csapatával. A Lions és Otters csapata hamar megszerezte a vezetést és a 6. kör elejére már 21-14 re vezetett. Az Eagle és Kookaburra csapat azonban visszajött a nagy hátrányából, és végül ők nyerték az idei Kickball Kupát 21-25-re. Ebben az évben egy hazafutás volt, amit a 6. a-s Ádám rúgott. A legértékesebb játékosnak járó díjat idén nem egy játékos kapta, hanem mindenki.

Találkozunk jövőre is a Kickball Kupán!

 

Kidobó bajnokság

Ebben az évben Kidobó bajnokságot is rendeztünk. Az első meccset az Eagle-k nyerték. A következő összecsapás az Eagles és a Kookaburra között volt, nagy küzdelem árán, de nyertek a Kookaburrák. Ezt követően az Eagle és az Otter csapat összefogott és együttes erővel már sikerült legyőzniük a Kookaburrákat. Ezután játszottunk még két meccset szabadon választott csapatokkal. A díjazottak a tornán: a gyógyítók azok a játékosok, akik dobtak egy gólt, ezzel visszahozva csapattársaikat – az 5.a-s Raneem, Laci és Matyi, a 6.a-s Bence és a 7.a-s Vivi, Pepe és Dani. A szuper mesterlövész az, aki az ellenfél bólyáját feldönti – ez Katinka és Laci volt. A fair play díjat Alexa szerezte meg. A legértékesebb játékos címet Laci és Matyi kapták.

 

Erdei iskola/osztálykirándulás

A Bilingual.hu Program egyik legfontosabb jellemzője a párban tanítás, ezért a tanév végi hetek egyikén zajló erdei iskolában vagy az osztálykirándulásokon a magyar anyanyelvű tanárok mellett a Bilingual.hu Program angol anyanyelvű tanárai is részt vesznek/vettek, így biztosítva a gyerekek számára megszokott iskolai helyzetet és az angol nyelv gyakorlásának lehetőségét iskolán kívüli szituációkban is.

 

Tavaszi tábor

Szuper volt az idei tavaszi tábor! – Így értékelték a résztvevő gyerekek és tanárok a 2015. április 17-18-i nagymarosi tábort.

A szokásos népszerű tábori eseményeken kívül – mint a számháború, a környék felfedezése, foci, frizbi, fogócska egymással és a tanárokkal – másnap reggel következett a tábor legizgalmasabb része, a biciklizés! A csapat egyik fele kezdte a biciklitúrát, míg a másik fele bicikli-karbantartást tanult. Ebéd után cseréltek.

A tavaszi tábor egy Bike Club alkalomnak számított, mely felkészülést jelentett a nyári biciklis tábor előtt. Az idei utolsó Bike Club alkalom: június 13-án zajlik.

 

Biciklis tábor a Balaton körül

A nyári felső tagozatos, angol nyelvű Bilingual.hu biciklis tábor a Balaton körül – június 22-26. között – igazi nagy kalandnak és kihívásnak ígérkezik, ezért a résztvevő gyerekekre már most büszkék vagyunk, ahogy kísérő tanáriakra is az izgalmas tábor szervezéséért!

 

Ír tábor

Az angol nyelvű Bilingual.hu ír táborban az alsó tagozatos gyerekek vehetnek részt, mely a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az utolsó iskolai hetet követően a felső tagozatos táborral egyidejűleg, idén június 22-26. között Parádfürdőn zajlik. A sok érdekes tábori foglalkozás mellett a fő esemény az 1014. évi történelmi ír csata, a Clontarf-i csata újrajátszása lesz, melyet a gyerekek – a motivation show-k alapján mondhatjuk – már alig várják!

 

Bilingual.hu angol nyelvű napközis táborok – új tanórán kívüli tevékenység

A július első 3 hetére szervezett nyári napközis táborok szolgáltatásunk új elemét képezik, melyek a gyerekek kellemes szórakozása mellett, nyelvtudásukat aktívan tartását célozzák.

Őrült Tudóstanonc tábor: 2015. 06. 29.–2015. 07. 03.

A Természet Művészei tábor: 2015. 07. 06.–2015. 07. 10.

Amerikai Sportok tábora: 2015. 07. 13.–2015. 07. 17.

 

Tanév végi értékelés

A Bilingual.hu értékelést és a tanév végi beszélgetést tartalmazó DVD-t az iskolai bizonyítvánnyal együtt kapják meg a gyerekek a tanévzáró ünnepély alkalmával – idén is, ahogy minden tanév végén.

 

Felkészülés az új tanévre

Amíg a gyerekek pihennek,  mi már készülünk a következő tanévre: a tanáraink beilleszkedését segítő orientáció és speciális módszerünkre, a párban tanításra felkészülés augusztusban zajlik majd.

Találkozunk szeptemberben!

Kellemes kikapcsolódást és pihentető nyarat kíván:

a Bilingual.hu csapata