Tanév végi hírlevél - lezárul a jubileumi év

Family Day, 2021 – Boldog születésnapot, Bilingual!

 

Ebben a tanévben újra megtarthattuk az éves Családi Nap rendezvényünket, igaz, az előző évekhez képest eltérő felállásban. A Bilingual Program diákjai családjukkal ellátogathattak a program partnerintézményeibe, miközben pecsétet gyűjtöttek a Family Day útlevelükbe. Utolsó állomásunk a Kobuci kertben volt, ahol az összegyűjtött pecsétek száma alapján ajándékokat vehettek át a tanulók. Közel 700 résztvevő csatlakozott hozzánk a Bilingual Program 20 évvel ezelőtti indulásának megünneplésére!

 

Az alábbi linkre kattintva megtekintheti a rendezvény legemlékezetesebb pillanatait:

 

Bilingual Family Day – Slide-show

 

Kérjük, mentsék el a 2022. évi Bilingual Family Day időpontját, szeptember 17-én lesz! További részletekkel az új tanév kezdetén jelentkezünk.

 

 

 

Bilingual 20 - az évfordulós kisfilm

A 20. évfordulónk megünneplése keretében összeállítottunk egy rövid jubileumi filmet, amely reményeink szerint bemutatja a Bilingual Program alapvető elemeit (pl. párban tanítás gyakori nyelvi váltással, kommunikáció-központú tanulás, aktív tanulás stb.) mind a leendő szülőknek, mind a leendő munkatársaknak. A február végi kétnapos forgatáson profi forgatócsoporttal, valamint remek tanári és diákcsapattal dolgoztunk, akik mindannyian összefogtak, hogy elkészülhessen az új kisfilmünk.

 

 

Kattintson az alábbi linkre a Bilingual 20 film megtekintéséhez:

 

Bilingual 20 - évfordulós kisfilm

 

Miután elkészült a film, megtartottuk a Bilingual 20. évfordulós kisfilmünk premierjét, ahol köszönetet mondtunk a gyerekeknek, a tanároknak, a szülőknek és a színfalak mögött dolgozó csapatnak a film elkészítésében végzett munkájukért.

 

Pillanatképek a premierről

 

 

Erasmus+ Program

2020 végén a Bilingual Program sikeresen pályázott meg egy Erasmus+ Program által kiadott különleges felhívást, amely a pandémiás helyzet kihívásaira keresett oktatás-módszertani és eszközhasználati megoldást. Partnereink, a hollandiai KSG Apeldoorn gimnázium és az észak-macedón Kliment Ohridski gimnázium voltak.  

 

A Bilingual Program saját szervezésű projekthetén 141 tanuló vett részt, azzal a céllal, hogy 7 fős nemzetközi csoportokba osztva hozzanak létre egy-egy videójátékot. A könnyed, játékos témaválasztás motiválta a gyerekeket, miközben a projektmunka olyan készségek magas szintű használatát követelte meg,  mint az együttműködő csapatmunka, az önálló munka felosztása, időzítése, az angol nyelv használata..

 

A holland héten, hasonló struktúrában, tantermi használatra szánt videószerkesztői és prezentációs ismereteket szereztek a résztvevők, az észak-macedón héten pedig a grafikai tervezés adta a csoportmunka tematikáját.

 

A projektmunka tanulságait összefoglalva a projektben résztvevő intézmények  kézikönyvet állítanak össze, amely segítséget és kiindulási pontot ad azoknak a vállalkozó kedvű iskoláknak, akik hasonló lehetőségeken keresztül szeretnének új tanulási lehetőséget biztosítani diákjainak.

 

A két év alatt összesen négy projekthét keretében megvalósított  programsorozat a tanév végével sikeresen lezárult. Holland és macedón partnereinkkel terveink szerint további közreműködési lehetőségeket keresünk, melyek utazással járó programok mellett olyan digitális kapcsolatokat is magukba foglalnak, ahol az Erasmus+ Program legsikeresebb elemeit ültetjük át tantermi közegbe.

 

Bővebben a projektről

 

 

Az első Bilingual érettségizők

Április 29-e történelmi mérföldkő volt az Európa 2000 Gimnázium Bilingual Programjában. A Program első végzősei elbúcsúztak iskolájuktól és tanáraiktól, és elindultak, hogy új kihívásokkal és nagy kalandokkal nézzenek szembe – kezdve a hivatalos állami szintű érettségivel, majd a felsőoktatással, amit később a munka világa követ. Gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak!

 

 

 

Cambridge B2 First For Schools vizsga

A második, évenkénti hivatalos Cambridge B2 First For Schools vizsgánkat idén az Európa 2000 Gimnáziumban tartottuk, a tavalyi, első alkalomhoz képest közel kétszeres létszámmal. A vizsgát a British Council bonyolította le, kizárólag a Bilingual Program diákjai  számára az általános iskola 8. osztályából és a középiskolából. A vizsga tökéletes zárása az általános iskolai angol tanulmányoknak, és nagyszerű lépés középiskolás diákjaink számára a C1 szint felé vezető úton.

 

 

Folytatódtak a kirándulások   

A felsős hétvégi táborok ebben a tanévben egynapos túrázás formájában valósultak meg. A Bilingual Program felső tagozatos diákjai az alábbi rendezvényeken vehettek részt:

  • Őszi kirándulás a Hármashatár-hegyre és az Árpád-kilátóhoz,

  • Földalatti kincsvadászat Budapesten télen,

  • és egy egész napos börzsönyi túra finom süteményezéssel egybekötve a tavasz folyamán Nagymaroson.

 

 

 

Folyamatosan változó környezet – új kihívások

A járvány miatt idén ismét új kihívások elé néztünk, amelyek nagy rugalmasságot igényeltek az iskoláktól, a tanároktól és a gyerekektől is. Szerencsére a tanév második félévében visszatérhetett az életünk a megszokott kerékvágásba, és egyre több programot szervezhettünk a diákokkal és a szülőkkel is, mint például a nyílt napok vagy anyák napi előadások.

 

 

 

Új lehetőségek adódnak növekedésünkkel is:

2022 szeptemberében új partnerintézménnyel kezdjük az együttműködést: a Pais Dezső Általános Iskola első osztályában elindul a Bilingual Program!

A Szivárvány Óvodában, Budakeszin pedig egy csoport kisgyermek kezdi el a Bilingual Óvodai Programot.

 

 

Nyári táborok

Idén nyáron a Bilingual Program diákjai 2 ottalvós táborban és 5 napközis táborban gyakorolhatják angol nyelvtudásukat - egész nap angol anyanyelvű tanárokkal!

 

https://bilingual.hu/hu/hirek-esemenyek/bilingual-nyari-napkozis-taborok-2022

 

A már lezajlott táborok hangulatát itt érzékelhetik Instagram posztjainkban:

 

Bilingual Summer Camps

 

 

Végül, de nem utolsósorban, kérjük, jegyezzék fel néhány, az új tanév elejére tervezett esemény időpontját:

 

2022.

szeptember 1 - Első tanítási nap

szeptember 17 - Bilingual Family Day

október 1 - Őszi kirándulás 

 

Az új tanév számunkra már elkezdődött, készülünk az új tanárok fogadására, képzésére és a tanév kezdetére.

 

Örömteli, pihentető nyarat kívánunk!