Megünnepeltük a Könyv Világnapját partneróvodáinkban!

A Bilingual Program angol anyanyelvű nevelői a közelmúltban szervezték meg partneróvodáinkban a legelső könyvnapi rendezvényünket, amely átütő sikert aratott! Azok számára, akik esetleg nem ismerik, a Könyv Világnapja a könyvek és az olvasás globális ünnepe, amelyet évente rendeznek meg szerte a világon. A nap fő üzenete, hogy bátorítsuk a gyerekeket, hogy fedezzék fel az olvasás csodáját, és ismerjék fel a könyvek jelentős szerepét az oktatásban és a kultúrában. 

 

Az esemény bevezetésének célja partneróvodáinkba egyszerű, de mégis mélyreható: felkelteni és támogatni a gyerekek mese- és könyvszeretetét, miközben tágítjuk fantáziájukat. A Könyv Világnapját megelőző egész hetet ennek a témának szenteltük, és a gyerekek reakciói szívmelengetőek voltak.

 

Az ünnepségen a gyerekeket nemcsak az óvodában bemutatott mesék meghallgatására buzdítottuk, hanem arra is, hogy otthonról hozzák magukkal kedvenc könyveiket. Az izgalom fokozása érdekében a gyerekek és az óvodapedagógusok egyaránt beöltöztek szeretett meseszereplőiknek vagy szerzőiknek, és szórakoztató fotókon pózoltak könyvborítónkon. 

 

A nap folyamán angol anyanyelvű nevelőink rengeteg izgalmas, mese témájú tevékenységet szerveztek. Volt itt tánc és "Kitchen Disco" (Konyhai disco), "The Mixed-Up Chameleon" (A kelekótya kaméleon) által ihletett közösségi művészeti projekt, "The Three Little Pigs” (Három kismalac) árnyékszínház vagy akár a "Very Hungry Caterpillar” (A telhetetlen hernyócska) etetése. A nap kalandokkal és tanulással telt. Még egy izgalmas akadálypálya is volt, amely a „Brown Bear (Barna medve)” megtalálását szolgálta. 

 

A rendezvény elsöprő sikere és lelkesedése mindannyiunkat arra késztetett, hogy partneróvodáinkban évente hagyománnyá tegyük a Könyv Világnapját. Az ilyen pillanatok emlékeztetnek bennünket a történetmesélés varázsára és arra az örömre, amelyet a könyvek okozhatnak a fiataloknak. Még sok éven át ünnepeljük a könyvek csodálatos világát!