A Green Team eseményei 2017/2018. tanévben

A Green Team-nek 2017/2018-ban is zsúfolt tanéve volt: újra ismertettük a REDUCE, REUSE, AND RECYCLE (csökkentsd, használd újra, gyűjtsd szelektíven!) témakörét, hetente szelektíven gyűjtöttük a szemetet a Krúdy iskola egész területén elhelyezett kukák segítségével. A 8.a osztályosok prezentációk segítségével hívták fel diáktársaik figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára az iskola összes osztályában, 2. osztálytól felfelé angolul.

 

A tanév új projektje során a Green Team 150 diákot kérdezett meg ásványvízfogyasztásuk mennyiségéről. A Game of Waters, azaz a Vizek játékában vakteszten vettek részt, ahol csapvizet és népszerű ásványvizeket kóstoltak. A résztvevők között Bilingual.hu kulacsokat sorsoltunk ki.

 

A 8.a osztályosok készítették és dekorálták a bemutatópultot, állították össze a kérdőívet, gyűjtötték és dolgozták fel az adatokat az első félév utolsó két hetében.

 

A projekt fő célja az volt, hogy bebizonyítsuk, hogy Budapest csapvize biztonságos, jó ízű, és újrahasználható kulacsokból történő fogyasztása nagyszerű módja a környezetszennyezés csökkentésének.

 

Eredmények:

  1. kérdés: Hány palack vizet vásárolsz havonta?

 

0-5:                 16%

6-10:               16%

11-15:              23%

16-20:             13%

Több mint 20:   32%

 

  1. kérdés:

Melyik víz ízlik a legjobban?

 

53.3% csapvíz

21.4% Natur Aqua,

25.3% Szentkirályi

 

  1. kérdés: Melyik víz származik a csapból?

 

63,3 % helyes választ adott,

36,7 % helytelen választ adott.

 

A második félévben 3 játékot játszottunk a Víz világnapján: vaktesztet, gyorsasági cseppentést és vízi pong-ot. A már ismert vakteszt mellett az iskola tanulói édesség-nyereményért  próbálkozhattak víz egyik tálból a másik tálba szállításával, cseppentő segítségével, időre; és ping-pong labda vizes tálba dobásával bizonyos távolságból. Minden résztvevő jól szórakozott!

 

Jövő tanévben folytatjuk a tudatosság és felelősség továbbépítését még több Green Team tevékenységgel!

 

Joe Grassi

a Bilingual.hu Green Team vezetője

 

Képekért kattintson ide!