Flip Flop nap – avagy sokszínűség és változás

(Egy csodálatos kezdeményezés, melyről a CHOC Alapítvány tudósított)

Egy tanár útja

 

Abigail Evert vagyok, egy 25 éves, első osztályban tanító angol anyanyelvű tanár Dél-Afrikából, és büszkén hívom Budapestet otthonomnak. 2021 vége óta a Bilingual Program keretében tanítok egy bájos iskolában Budapest határain kívül. Elmondhatom, hogy ezt összehozni jó nagy kaland volt!

 

Amit a legjobban értékelek a munkámban, az a lehetőség, hogy megnyithatom a világot a diákjaim előtt. A Bilingual Program keretében nemcsak a tananyagot taníjuk; kultúrákat, hagyományokat és élményeket osztunk meg. Gyönyörű csere ez, amely mind tanárt, mind diákot egyaránt gazdagít.

 

Halloween-től Szent Patrik napjáig, palacsintanaptól Valentin-napig forgószélként vittük végig a világ különböző ünnepeit. Egy esemény mégis különleges helyet foglal el szívünkben iskolánkban: a Flip Flop nap, azaz strandpapucs nap. Ez az immáron második éve tartó esemény több, mint egy szórakoztató nap: ez a remény és a szolidaritás szimbóluma.

 

Az egész kedves barátom, Jessica Tait kezdeményezésével kezdődött, aki saját gyermekkori rákbetegséggel történő küzdelmének dacára megosztotta a Flip Flop nap varázsát diákjaival budapesti iskolájában 4 évvel ezelőtt. Az ő bátorságát és elszántságát látva tudtam, hogy folytatnom kell a megkezdett hagyományt.

 

Így hát, lelkesedéssel és céltudatosan a Bilingual Program tanáraihoz fordultam, hogy támogassák velem együtt a CHOC Alapítványt, amely a daganatos és életveszélyes vérzavarokkal küzdő gyerekeket és tinédzsereket segíti.

 

Matricákat árultunk a Flip Flop napon, kék ruhát viseltünk támogatásunk kifejezéseként, és meséltünk a diákjainknak a CHOC Alapítvány hihetetlen munkájáról. A reakció lenyűgöző volt, hiszen hat osztályban összesen a dél-afrikai pénznemből 4000 randot gyűjtöttünk össze!

 

A gyűjtött pénznél sokkal fontosabb volt az, hogy az egész iskolát az egység, a szeretet és az együttérzés szelleme töltötte be azon a napon. A diákok izgatottsága, amikor strandpapucsban érkeztek az iskolába, és azok az őszinte beszélgetések a változás megteremtéséről egy olyan napon, amit soha nem felejtünk el.

 

Így hát, köszöntsük a Flip Flop napot, Jessica-t, minden tanárt, aki csatlakozott hozzánk, és azokat a gyönyörű lelkeket, akik mindennap emlékeztetnek minket arra, hogy egy kis kedvesség hosszú utat jár be. Miközben izgatottan várjuk a következő fejezetet 2025-ben, továbbra is tanítjuk a gyermekeket mindarról, ami a világban történik.

 

Kedves tanártársaimnak – Jessica-nak, Jené-nek, Devon-nak, Nqobile-nek, Victora-nak, Lana-nak, Ashley-nek, Jessie-nek és Zahra-nak – köszönöm az elszánt hozzáállásotokat és hogy változást hoztatok diákjaink számára és azon túl is. Inspiráló emberek vagytok és olyanok, akikre az osztályaink tanulói felnéznek.

 

Szeretettel és hálával:

 

Abigail Evert

 

Az eredeti cikk itt olvasható:

Embracing Diversity and Making a Difference