A pedagógiai munka irányítói az ügyvezető alá rendelt oktatási vezetők:

Dora-web
Dora Koperniczky – óvodai program vezető
oktatási vezető
Dora Londonból költözött Magyarországra 1998-ban. A Middlesex University-n filozófia szakon végzett, majd óvodapedagógiából is diplomázott, emellett az International House TEFL oklevelét is megszerezte. Tizenéves korában a Ridgeway Studios Theatre Arts School diákja volt, ahol a legmagasabb szintű (Grade 8) LAMDA drámavizsgát is letette. Jelenleg mentálhigiénés tanácsadói képzésre jár, amely után szeretné kognitív viselkedésterápia szakirányban folytatni tanulmányait. 2002 óta tanít gyermekeket, és 2006-ban csatlakozott a Szőlőtő programhoz. A Százszorszép Óvoda lila csoportjában vezető angoltanár, ahol elkötelezett, megbízható és népszerű tagja a csapatnak. A matematika a szenvedélye és hisz abban, hogy korcsoportnak megfelelő szórakoztató matematikai játékokon keresztül a gyermekek képesek megszerezni azt a fajta logikai gondolkodáskészséget, amely később kiváló eredményekhez segíti őket a tantárgyban. Ezért összeállított egy kiadványt Matematikai játékok az óvodában címmel a Szőlőtő óvodapedagógusai számára. Dora magyar szülők lánya, de Londonban nőtt fel. A magyar kultúra mindig fontos része volt az életének, ezért döntött úgy, hogy egy évre ideköltözik. Miután megismerte a férjét és született két lányuk, biztos lett abban, hogy hosszú távon is Magyarországon szeretne letelepedni. Bár a család és a továbbképzések miatt nagyon elfoglalt, mindig szakít időt a relaxálásra, jógával és meditációval. Szereti a kézműves tevékenységeket és gyakran készít sajátkezűleg játékokat az óvoda számára is.  
tony-web2
Anthony J. Laudadio – oktatási vezető – általános iskolai program
oktatási vezető
Tony több mint 15 éve tanít, dolgozott az Egyesült Államokban és Európában is. 1992-ben a floridai egyetemen diplomázott, mesterképzését a chicagói egyetemen végezte el, majd Isztanbulba költözött, hogy az International Training Institute berkein belül a TEFL (Angol, mint idegen nyelv) oktatásra koncentráljon. Az évek során sok különböző korcsoportú és nyelvtudású diákot oktatott, beleértve az ESP és nyelvvizsga-előkészítő kurzusokat is. Dolgozott nyelvvizsgák összeállításán is, több nemzetközileg elismert nyelvvizsgához rendelkezik vizsgabiztosi képesítéssel. Tartott tanári továbbképzéseket és workshop-okat CLIL módszertani illetve kommunikatív oktatási módszertani témákban.

Tony Bermudán született, ugyanott, valamint Floridában nőtt fel. Chicagóban eltöltött évei után sok évig tanított Törökországban, Portugáliában, Floridában és Angliában. Azóta megnősült és Budapesten él, 2013-ban feleségével első gyermekük, kisfiuk születését ünnepelhették. Bár Tony továbbra is szeret utazni, túrázni, olvasni és néhány jó televíziós programot nézni, jelenleg a legfőbb hobbija azt figyelni, ahogy kisfia ismerkedik ezzel a számára vadonatúj világgal.
AnnaBanhegyi-combined
Anna Bánhegyi, PhD – oktatási vezető – középiskolai program
oktatási vezető
Anna történelemből doktorált a dallasi Southern Methodist University-n 2012-ben. Előtte több mesterdiplomát szerzett amerikanisztika és történelem szakon (ELTE, CEU, SMU), valamint rendelkezik sportoktatói képesítéssel is amerikaifutball sportágból (SOTE-TF). Publikációi között konferencia-előadások, enciklopédia-cikkek, tankönyvek és hosszabb lélegzetű művészeti témájú angol műfordítások is megtalálhatók, pillanatnyilag disszertációját készíti elő majdani publikációra. Több éve oktat amerikai, világ- és európai történelmet, egyetemi, középiskolai és általános iskolai szinten is tapasztalt pedagógus. Emellett több mint 15 éves nyelvoktatási és fordítói tapasztalattal rendelkezik. 2009 óta tanít a Szőlőtő kétnyelvű programjában, a Krúdy Gyula Általános Iskolában és az Árpád Gimnáziumban.

"A történelem a szenvedélyem. Csuda egy játék azt kutatni, hogyan mozgatták-mozgatják elődeink akár apró-cseprő döntései és cselekedetei a történelem szálait, hogyan válik minden, amit teszünk, a történelem részévé... Hiszek a közösségi munka társadalom-alakító hatásában, a kritikus gondolkodásban, az interkulturális kapcsolatok és az empátia fontosságában. Szabadidőmben szeretek énekelni, táncolni, fényképezni és természetesen sportolni - hiszen igazolt sportoló és edző vagyok egy amerikaifutball csapatnál!"

Az intézményekben dolgozó koordinátoraink fő feladata a kommunikáció és az ügyintézés segítése az iskola, a Nonprofit Kft, a szülők és a tanárok között.

Nagy Emese
Emese Nagy
koordinátor

Emese a Krúdy Gyula Általános Iskolában a koordinátorunk Rekreáció és egészségfejlesztés szakon végzett és ezen kívül kulturális rendezvényszerezői képesítéssel is rendelkezik. Emese au-pair-ként egy évet Angliában élt. Korábbi munkahelyein - például irodavezetőként, vagy a koordinátorként a Magyar Cserkészszövetégben - számos szervezési feladatot oldott meg, melyeket nagyon szeretett és most is szeret.

Élvezi továbbá, ha gyerekekkel dolgozhat együtt és ha táborokat vezethet. Szabadidejében szeret kirándulni és minden féle sporttevékenységet űzni.

krudy.koordinator@bilingual.hu
Gréta Ébert
Gréta Ébert
koordinátor
Gréta a Széchenyi István Általános Iskola koordinátora, Budakeszin. Pécsen, egy két tannyelvű gimnáziumban érettségizett, majd itt szerezte meg diplomáját is pedagógia szakon. 3 éve költözött Budapestre, hogy elvégezze az ELTE csecsemő- és kisgyermeknevelő szakát, és hogy itt vállaljon munkát. Gréta előző munkahelyein szoros kapcsolatban állt a gyerekekkel ezért öröm számára, hogy most is az oktatásban dolgozhat. Szabadidejében szeret olvasni, futni és utazni.
budakeszi.koordinator@bilingual.hu
Peter-web
Pálinkás Péter
koordinátor
Péter az Óbudai Nagy László Általános Iskola koordinátora (varadi.koordinator@bilingual.hu). 6 éve kezdett a Szőlőtőnél dolgozni, előtte a Budapest Airportnál dolgozott. Jelenleg bölcsészkaron tanul média- és kommunikációelméletet, várhatóan 2015-ben végez. Péter Magyarországon született, rövid ideig Angliában élt feleségével. Három gyermekük van.  Szeretne a cégen belül nagyobb hangsúlyt fektetni a különböző szabadidős tevékenységekre, kirándulásokra, kihangsúlyozni azok pozitív hatásait a gyerekekre. Továbbá szeretné, hogy a gyerekek eljussanak különböző érdekes helyekre Budapesten illetve Magyarországon.
varadi.koordinator@bilingual.hu

Szakmai munkánk színvonalának emelését szakértő segítséggel is biztosítjuk:

Janetsmall
Janet Streeter – CLIL-specialista
szaktanácsadónk
Janet az utóbbi 30 évben több különböző oktatási környezetben dolgozott. Kitüntetéssel végzett a Coventry Egyetemen német és francia szakon, majd Németországban tanított angol nyelvet, mielőtt Londonba visszatérve angol, mint idegen nyelv tanári képzésen vett részt. 2002-ben kutatói mesterdiplomát szerzett újkori európai történelemből. Tanított iskolákban és egyetemen, valamint tartott saját fejlesztésű nyelvi képzést ipari szakembereknek is. 1998-ban váltott át tanárképzésre mikor a St Martin's College munkatársa lett, amely később beolvadt a University of Cumbria intézményrendszerébe. Koordinált és részt vett több uniós nyelvi és CLIL (Tartalmi és nyelvi integráció a nyelvoktatásban) projektben, képzési anyagokat állított össze általános iskolai és középiskolai tanárok részére. Jelenleg utazó CLIL-trénerként járja Európát, valamint Carlisle körzetében és a Lake District körzetben tart CLIL kurzusokat.

Eredetileg a London melletti Kentből származom, de manapság Anglia legészakibb csücskében lakunk (a Lake District tóvidékétől nem messze) férjemmel és Borisz nevű hatalmas németjuhász kutyánkkal. Cumbria csodálatos természeti szépségéről és történelmi jelentőségéről is híres, itt található például a híres Hadrianus fala. A pedagógusok szeretnek Cumbriába jönni továbbképzésre, de én Budapestre is nagyon szeretek utazni, hogy továbbképzéseket tartsak és órákat látogassak. A feladatom egyszerű - a tanárokkal együtt azon dolgozni, hogy a tanulás motiváló, célzatos, kihívásokkal teli és szórakoztató elfoglaltság legyen, hogy mindenki a legjobbat nyújthassa. Nemzetközi környezetben dolgozó nyelvészként, aki szeret különböző országokban biciklivel közlekedni, megtanultam, mennyire fontosak az kultúrák közöttiésa nyelvi készségek egy globális világ polgárainak művelődésében. Ezért is tartom kivételesen izgalmas és értékes dolognak azt a koncepciót, hogy a diákok iskolai éveik alatt végig egy második nyelven keresztül tanulnak tantárgyi ismereteket.

Tanáraink

Anna Mcphaden
Anna McPhaden
tanár
Anna a washingtoni Seattle-ben született és nevelkedett, majd Central Washington University-n szerzett BsC diplomát közegészségügyből. Az utazás mindig kiemelt szerepet töltött be Anna életében, így egy évvel a diploma megszerzése után két hónapon keresztül egyedül utazott Európában. Ezen az úton ismerkedett meg Budapesttel, és határozta el, hogy még visszatér. Az elmúlt két évben Anna angolt tanított Budapest külvárosában, és most nagy izgalommal csatlakozik a Bilingual.hu csapatához Budakeszin. Mielőtt Magyarországra költözött, Anna gyermekgondozóként, valamint egyidejűleg a Seattle School District-nél dolgozott. Amikor épp nem dolgozik, akkor szívesen fut, olvas, kávézik, illetve utazik. Célként tűzte ki maga elé, hogy magyarországi tartózkodása alatt meglátogatja az összes szomszédos országot is. Bár az esőről híres Seattle-ből származik, Anna nem hisz az esernyő használatában.
Ariel Clark_web
Ariel Clark
tanár
Ariel Clark az Egyesült Államok csendes-óceáni, észak-nyugati részén született és nőtt fel Portland-ben, Oregon Államban. Hat testvére van, és egyúttal 5 unokaöcs és 5 unokahúg nagynénje is. Ariel 2014-ben szerzett diplomát az Oregon State Univerity-n környezettudományból, kiemelten természetvédelem és fenntarthatóság tárgyakból. TEFL képzettségét 2016-ban szerezte. Az elmúlt 9 évben Ariel direkt kapcsolatban állt több szervezettel, melyek gyerekeket és felnőtteket oktatnak különböző szempontok szerint a növényvilágról, az állatvilágról és a Föld folyamatairól. Az Oregon-i Állatkertnél oktatóként több pozíciót is betöltött; volt tábori asszisztens, aki organikus kertészkedést és egészséges életmódot tanított; legutóbb Oregon Állam alkalmazta, mint szabadtéri természettudomány oktatót. A Föld csodáinak terjesztése mellett szenvedélyesen vonzódik különböző sportok iránt. Hat évig tájékozódási és terepfutó versenyző volt, ebből két évig egyetemi szinten.   2012-ben Ariel először jött Magyarországra családja felmenőit kutatni, valamint legidősebb bátyja kecskeméti esküvőjére. 2016 decemberében kapott meghívást, hogy tanítson a Bilingual.hu Programban. Örömmel fogadta el a felkínált pozíciót, hogy visszatérhessen Magyarországra és megoszthassa a természeti világgal és testneveléssel kapcsolatos tudását. Ariel nagy izgalommal várja, hogy része lehessen a Bilingual.hu Programnak az Óbudai Nagy László (Váradi) Általános Iskolában.
Blanka
Blanka Harsanyi
tanár

Blanka Ausztráliában, Sydney városában született és 2001-ben költözött Budapestre. A zene fontos szerepet játszott iskolaévei alatt életében: 10 évig tanult hegedülni a Szabolcsi Bence Zeneiskolában. Középiskolás korában a Kodály Zoltán Zeneiskola kórusának is tagja volt. Nemrég kezdett dolgozni a Százszorszép Óvodában délutánonként. Jelenleg óvodapedagógusi képzését fejezi be, a jövőben tovább szeretne tanulni ezen a területen.

Hobbijai közé tartozik a kirándulás, a fotózás és az éneklés, és kedveli a természetet. Sportolni is szeret, évek óta úszik és vízilabdázik.

Christie_Goodwin
Christie Goodwin
tanár
Christie Goodwin eredetileg Detriot-ból, Michingan-ből származik. Diplomáját angolból és középiskolai oktatásból szerezte a Grove City College bölcsészettudományi karán, Pennsylvania-ban. Tanulmányai alatt lehetősége nyílt országismeretet, irodalmat, valamint a művészettörténetet is tanulni. Számos vezetői szerepet is betöltött, és játszott néhány zenei csoportban. Ezen a nyáron festészetet, szobrászatot és animációt tanult Detroitban a Cranbrook Art Studio-ban. Szabadidejében szívesen fest, verset ír, zenét szerez. Gyakran fellép barátaival különböző zenés rendezvényeken, hétvégenként szívesen túrázik és kempingezik. Budapesten nővérével, Jane-nel együtt él; s mindketten igazán hálásak a lehetőségért, hogy itt taníthatnak.
Courtney Donovan
Courtney Donovan
tanár
Courtney az USA-ban, Virginiában nőtt fel. 2013-ban szerzett diplomát (BA) kriminológia, jog és társadalomtudomány szakon a George Mason University-n Tanulmányai alatt lehetősége nyílt külföldön is tanulni Firenzében, Olaszországban. Ez felkeltette benne a vágyat az utazás és új kultúrák megismerése iránt. Két év politikai munka után az USA-ban, Courtney elkezdte hiányolni Európát és visszaköltözött Olaszországba. Rómában töltött másfél éve alatt megszerezte a TEFL (angol mint idegen nyelv tanítása) képzettségét, és elkezdett dolgozni mindenféle korú gyermekekkel, angol tanárként. Courtney nemrég költözött Budapestre, izgatottan csatlakozik a Bilingual.hu csapatához, valamint az ősszel további tanulmányait is megkezdi, Nemzetközi Oktatás mesterszakon. Szabadidejében szeret utazni, olvasni és nagyon szívesen nézi a Washington National baseball csapat meccseit; valamint kalandozik Jameson nevű kutyájával.
Dana Thiessen
Dana Thiessen
tanár

Dana Kanadában született (tősgyökeres kanadaiként) és családjával együtt, fiatal korában, költözött Magyarországra. Zenei pályáját hat évesen kezdte az Aelia Sabina zeneiskolában, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban érettségizett. Ezt követően a montreali McGill Egyetemen szerezte meg fuvolaművészi diplomáját. Mivel Dana mindig is szeretett gyermekekkel foglalkozni, ezért már az egyetemi évei alatt is számos nyári táborban részt vett mint oktató. A gyermekek szeretete és a kultúrák iránti érdeklődése késztette arra, hogy 2012-ben Szöulban tanítson koreai óvodásokat és kisiskolásokat angol nyelvre. Honvágya miatt döntött úgy, hogy a Koreában eltöltött év után visszatér Budapestre, ahol egy nemzetközi óvodában helyezkedett el. Mindeközben megismerkedett jelenlegi férjével, ami az eredetileg ideiglenesre tervezett tartózkodását véglegessé tette.

2013-ban Dana Kisgyermekgondozó és Nevelő képesítést szerzett, amely után a TEFL oklevelt is megszerezte. A jövőben Zene Terápiát szeretne tanulni, ahol a gyermekek fejlődését segítheti elő a zenén keresztül.

debbie
Debbie Thiessen
tanár
Debbie Ontario tartományban, Kanadában nőtt fel egy kis városban. Aktívan úszott, sportolt és zenélt. Sok időt töltött a medencénél, gyerekeket tanított úszni, a nagyobbakat pedig vízimentőnek képezte. Testnevelést tanult a University of Western Ontario-n, és egy ideig tanított is testnevelést egy középiskolában. Debbie 1980-ban Bécsben dolgozott gyermekgondozóként, több kisgyermekre vigyázott. Budapestre küldték, hogy segítsen egy családnak, és ekkor beleszeretett a helyi emberekbe és a kultúrába. Azt gondolta, egyszer szeretne visszatérni ide. 1984-ben megházasodott, és a következő 5 évben 3 gyermeke született. Kaptak egy lehetőséget, hogy férjével együtt Budapestre jöjjenek angolt tanítani, mivel férje, Bob is angol tanár, a Corvinus Egyetemen. Annyira otthon érezték magukat itt, hogy elhatározták, letelepednek Magyarországon. Negyedik gyermekük már itt született, és Debbie örömmel nevelte fel 4 csodálatos gyermekét, akik mind kiválóan zenélnek. Debbie mindig is szeretett angolt tanítani, és most örömmel tanít újra, a Bilingual.hu Programban. Szabadidejében nagyon aktív, szenvedélye a fitness, az egészség és a wellness.
Dreux Patch
Dreux Patch
tanár

Dreux a Northern Arizona Egyetemen végezte tanulmányait orvosbiológiai tudományok szakon, illetve részt vett kutatásokban az egyetem Környezeti Genetikai és Genomikai Laboratóriumában. 2007 óta dolgozik az oktatásban. Öt évig tanított biológiát és matematikát főiskolai kiscsoportos oktatóként, majd helyettes tanársegéd lett. Az elmúlt 3 évben pénzügyi ismereteket oktatott egy nonprofit cégnél Kalispell-ben, Montana államban.

Dreux szereti a stratégiai társasjátékokat, a bolyhos állatokat, szeret túrázni, és szereti a tudományos-fantasztikus irodalmat. Az elmúlt években próbált ismereteket szerezni a környezetében található gyógynövények szedéséről és felhasználásukról. Izgatottan várja, hogy egy új kultúra része lehessen, és felfedezhesse Kelet-Európát.

Emma Mann
Emma Mann
tanár
Emma az Egyesült Államok középnyugati régiójában született és nevelkedett, tanulmányait pedig a University of Minnesota-n végezte, Minneapolis-ban. 2016-ban szerezte meg diplomáját (BA) átalános iskolai oktatásból. 2017-ben fejezte be a mesterdiplomáját ugyanezen a szakon és szerezte meg a tanári igazolványát. Tanulmányai alatt több helyen is dolgozott szakmai gyakornokként, többek között részt vett az America Reads programban, mint olvasást támogató mentor, ahol szerteágazó szakmai tapasztalatot szerzettiskola előkészítőtől hatodik évfolyamig. Dolgozott az Elmer Andersen Könyvtár gyermekirodalmi osztályán, a levéltári részlegen. E tapasztalatok során feléledt benne a gyermekirodalom és olvasástanítás iránti erős szenvedély. Mikor Emma nem az olvasással van elfoglalva, akkor szeret zenét hallgatni, túrázni és új helyeket felfedezni. Most jár először távol az Egyesült Államoktól, és izgatottan várja az új tanév és a tanítás kezdetét egy magyar iskolában, a Bilingual.hu Programban!
Francis Nayan
Francis Nayan
tanár

Francis Memphis-ből, Tennessee államból érkezett Magyarországra. 2014-ben diplomázott a Millsaps College-ben, antropológia szakon. Egyetemi tanulmányai alatt lehetősége volt külföldön tanulni, olyan országokban, mint Olaszország, Németország, Mexikó - már akkor megcsillant benne a munka és az utazás iránti vágy. 2015 tavaszán végezte el a TEFL kurzust, majd ezután Barcelonába költözött. Ősztől Spanyolországban tanítani kezdett a Viaro Global Iskola általános iskolai tagozatán. Amíg Barcelonában tartózkodott, az International University of Catalonia-án kétnyelvű oktatási szakértő képesítést szerzett, tanulmányai lefedték a különböző stratégiákat és technikákat az angol, mint idegen nyelv oktatása terén. Francis tudatában van, milyen fontos az idegen nyelvek ismerete, ezért spanyolból és katalánból is használható nyelvtudásra tett szert, s reményei szerint magyarországi tartózkodása alatt így lesz a magyar nyelvvel is. Szabadidejében Francis szeret utazni, főzni, olvasni, nyelveket tanulni és a Memphis-i Grizzlik kosármeccseit nézni.

Gina
Gina Harsanyi – Senior tanár
tanár
Gina 2001 óta él Magyarországon. Mielőtt Magyarországra költözött, Sydney-ben a Montessori óvodában dolgozott, ahol olasz nyelvet is tanított. Gina Montessori képzésen vett részt és óvodapedagógusi diplomával rendelkezik. A Szőlőtő kétnyelvű programjának egyik legrégebbi munkatársa a Százszorszép Óvodánál. 2003-ban kezdett ott dolgozni, és büszke arra, hogy az ottani első anyanyelvű pedagógusok egyike lehetett. Véleménye szerint a kétnyelvű program nagyon magas színvonalú és a gyermekeket csodálatos lehetőségekkel ruházza fel a jövőre nézve. Nagyon szeret gyermekekkel dolgozni és büszkén szemléli, ahogy a program tovább növekszik és fejlődik. Gina Ausztráliában, Sydney városában született és nőtt fel. Szülei olasz származásúak. Magyar férjével Ausztráliában találkozott és 15 éve költöztek együtt ide. Úgy érzi, már itt van az otthona. Szeme fényei a három lánya (24, 21 és 15 évesek). Szabadidejében szeret utazni és vidékre kirándulni, de legfőképpen szerető anya szeret lenni gyermekei számára, akik a legfontosabbak az életében.
Jack-Langley-web
Jack Langley
tanár
Egy igazi angol úriember saját esernyőjével és kedvenc teájával, Jack már három éve dolgozik, mint a Bilingual.hu program tanára, a budakeszi SZIÁ-ban. Jack 2012-ben szerezte BA diplomáját Filmművészet szakon a University College Falmouth-on. 2014-ben, miután megszerezte TEFL nyelvi képesítését, Magyarországra költözött, ahol drámaírási képességeit az alsós gyermekek tanításával ötvözte. Mivel szülei az oktatásban dolgoznak, neki magának pedig rengeteg tapasztalata van minden korosztállyal művészeti, cirkuszi, színházi és táncos produkciókkal kapcsolatos filmgyártásban, Jack elkötelezett híve a CLIL (Content and Language Integrated Learning, azaz Tartalmi és nyelvi integráció a nyelvoktatásban) tanítási módszertanának. Jack bűvészként is ért el sikereket Budapesten, illetve hobbi szinten elektronikus gitáron játszik immár 11 éve.

 

Jenny pic
Jennifer B. Taylor – Senior Teacher
tanár
Jenny kétnyelvű családban nőtt fel, és nagy előnynek tartja, ha valaki korai életkorban ismerhet meg egy új nyelvet.  Jenny az ELTE Tanítóképző, angol műveltségi terület szakán tanult, és 2014 óta dolgozik a Bilingual.hu Programban. Táncot is tanít és szabadidejében szeret zongorázni.  Emellett szeret családjával időt tölteni és „csináld magad” projekteken dolgozni.   „Nagyon szeretek tanítani és gyerekekkel foglalkozni. Látni, ahogy felnőnek, tanulnak, hallani, ahogy azokat a szavakat használják, amiket én tanítottam nekik. Nincs ennél felemelőbb érzés egy tanárnak! Valószínűleg ezért nem jut eszembe semmi egyéb, amivel szívesebben foglalkoznék.”
Joe-Grassi
Joe Grassi
tanár
Joe bölcsész szakos mesterdiplomával és középiskolai matematikatanári alap-diplomával rendelkezik a State University of New York-ról. Hosszú évek óta tanít állami, független és nemzetközi iskolákban. 2008 óta van Magyarországon.

"Változatos karrierem során tanítottam óvodástól felnőttig minden korosztályt, nagyvárosban és kis falvakban egyaránt. Profi zenészként is rendszeresen játszom az országban. De a legjobban kislányommal szeretek játszani!"
John-Mark-taylor
John Mark Taylor
tanár
Mark a South Carolina államban található Erskine College-on szerzett diplomát testnevelés szakon.

"Gyerekkoromban sokféle sportot űztem, de sosem ragadtam le egynél. Mindig is profi sportoló akartam lenni, de mikor elkezdtem egyetemre járni, rájöttem, hogy nincs saját sportom. A kosárlabdaedző adott egy lehetőséget, először, mint gondnok takarítottam a tornaterem padlóját, aztán felvett a stábjába, aztán végzősként még játéklehetőséget is kaptam. Tudtam, hogy szeretném másoknak is megadni a lehetőséget arra, hogy megvalósítsák sportolói álmaikat, ezért lettem testnevelő tanár, mert minden azzal kezdődik, hogy az ember szeret mozogni."
Jonathan Tilisky
Jonathan Tilisky
tanár
Jon az ohio-i Cleveland-ben született és nevelkedett. 2015-ben a Capital University Conservatory of Music-on (Columbus, Ohio) Hegedűművészet és Zeneipar szakon szerzett diplomát. Diploma után Columbus-ban két különböző iskolában is tanított zenét, és megszerezte a TEFL (angol, mint idegen nyelv tanítása) képesítését is. Jon először 2013-ban járt Magyarországon, hogy a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetben tanuljon, Kecskeméten. Ezután 2014-ben három hónapot élt Budapesten, hogy gyakornokként dolgozzon az Editio Music Budapest-nél - ami Magyarország legjelentősebb komolyzenei kiadó vállalata. Ez lesz a második év, hogy a Bilingual.hu Program 8.a osztályát tanítja a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.
Katie-Schwebach-web
Katie Schwebach
tanár
Katie Schwebach az Egyesült Államokban, a South Dakota State University-n diplomázott globalizációs tanulmányokból és spanyolból, 2015-ben. Ezen felül általános és középiskolai spanyol tanári képzettséget szerzett és a TEFL (angol, mint idegen nyelv) tanfolyamot is elvégezte. Az egyetem alatt mint au-pair dolgozott és később Spanyolországban tanult. Az utazás és a tanítás utáni szeretete vezette Katie-t Magyarországra. Az előző félévben Egerben tanított, mielőtt csatlakozott a Bilingual.hu Programba Budakeszin. Mint spanyol tanár is, elkötelezett amellett, hogy mások számára a nyelvtanuláson keresztül tárjon fel új kapukat. Szabadidejében szeret utazni, vígjátékokat hallgatni és írni. Katie alig várja, hogy még jobban felfedezze Magyarországot és reméli, hogy munkájával egy kicsivel jobb hellyé varázsolhatja a világot.
Kristen Herbert
Kristen Herbert
tanár
Kristen Herbert először 2015-ben járt - egy gyors látogatás keretében - Magyarországon, miután befejezett egy külföldi tanulmányi programot Le Havre-ban, Franciaországban. Ekkor szeretett bele Magyarországba és vissza akart jönni. Azon a télen lediplomázott a Roosevelt Egyetemen (Chicago-ban), megszerezte a TEFL (angol mint idegen nyelv tanítása) végzettséget, és egy felnőtteknek szóló ESL kurzus asszisztense lett a helyi népfőiskolán, Chicago külvárosában, közel a szülővárosához. Végül, 2016 őszén visszatért Magyarországra, és angol társalgst tanított Tapolcán elsőtől nyolcadikig. Nagyon izgatott, hogy csatlakozhat a Bilingual.hu Programhoz, mint a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában dolgozó csapat tagja. Szabadidejében a regényén dolgozik, vagy a magyar nyelvtudását fejleszti. De az is előfordulhat, hogy épp egy buszon vagy vonaton utazik valami olyan hely felé, ahol még nem járt.
Laura Yandell
Laura Yandell
tanár
Laura Lubbock-ban, Texas-ban született és nevelkedett, de az elmúlt 8 évben Austin-ban, Texas-ban élt. BA diplomával rendelkezik amerikai tanulmányok szakon, melyet a University of Texas-on szerzett, valamint van egy mesterdiplomája a Texas State University-n, középiskolai oktatásból. Tanár végzettséggel rendelkezik, és TEFL (angol mint idegen nyelv tanítása) végzettsége is van. Laura az előző két évet írás és társadalomtudomány oktatásával töltötte egy Austin-ban (Texas) található magániskolában, azon belül is az 5. évfolyamon. Nemrég költözött Budapestre, és nagyon izgatott, hogy a Bilingual.hu Programban dolgozhat! Érdeklődési körébe tartozik a tánc, az olvasás, de élvezi az ízletes ételeket és az új otthona, Budapest, felfedezését is. Laura alig várja, hogy megkezdhesse a harmadik tanítással töltött évét, s már előre izgatott a tanév alatti közös kalandok gondolatától!
Michelle Jaeger
Michelle Jaeger
tanár

Michelle a University of South-Dakota egyetemen végzett politikatudomány szakon, és középiskolai oktatói képesítéssel rendelkezik. A kormányzat, történelem, földrajz és az angol nyelv területeire szakosodott. Egyetemista évei alatt a tanítás iránt érzett szenvedélye vezette, hogy számos oktatási területen dolgozzon és önkénteskedjen. Sok különböző tantárgy és korcsoport tanításában szerzett tapasztalatot az Egyesült Államokban. A nemzetközi tanulmányok iránti elköteleződése és a különböző kultúrák értékelése vezette őt a magyarországi tanári pozíció betöltéséhez. Michelle szenvedélye a kétnyelvű közegben zajló munka, mely életre szóló sikerre készíti fel a gyermekeket.

Michelle hobbijai közé tartozik a kirándulás, az előadóművészetek és a lovaglás. Hiszi, hogy a lebilincselő tanulási környezet megteremtése a saját, illetve a tanulók szenvedélyeinek bevonásával történik.

Mike-Fulop-web
Mike Fulop – Senior tanár
tanár
Mike a Concordia Egyetemen, Montreal-ban végzett 2005-ben, ahol oktatásból szerzett diplomát korai gyermekkori és általános iskolai oktatás specializációval. Diplomája megszerzését követően egy évet Zhenjiang-ban, Kínában, egy közoktatásbeli általános iskolában tanított, ahol az összes alsó tagozatos osztályban, de főként 1. osztályban tanított. Röviddel Magyarországra költözése után elkezdett tanítani a Szőlőtő kétnyelvű oktatási programjában. Először egy félévet a Százszorszép Óvodában töltött, aztán 4 évet a Krúdy Gyula Általános Iskolában, ahol párban tanító partnereivel az összes alsó tagozatos tárgyat tanította. A Krúdy-s alsó tagozatos ciklus befejezése után új első osztállyal kezdte a munkát az Óbudai Nagy László Általános Iskolában (vagyis a Váradiban) 2011-ben. Az elmúlt 3 évben a Lauder Javne iskola English Plus programjában dolgozott, jónéhány tárgyat tanított első osztálytól a 9.-ig. 2015-ben tért vissza a Bilingual.hu Programba, ahol kíváncsian és izgatottan kezdte meg a munkát az új első osztályosokkal a Váradiban, korábbi párban tanító partnerével, a „mindig bámulatos” Magdi neni.
Neil-Wolstenholme.web_
Neil Wolstenholme
tanár
Neil gyakorló művész és tanár. 1995-ben szerzett diplomát a Herion-Watt University Edinburgh College of Art karán design (3D design és kerámia) szakon. 2004-ben mesterdiplomát szerzett középiskolai rajztanári szakon a Magyar Iparművészeti Egyetemen. Dolgozott építészeti megrendeléseken illetve kerámiaszobraiból nyílt már kiállítás Angliában, Franciaországban, Belgiumban, Ausztriában, Lettországban, Magyarországon és Kenyában.

"Angliában, Durhamben születtem, jó ideje már. Mikor Edinburgh-ben tanultam, belépett az életembe egy nagyon kedves magyar hölgy (aki amúgy kiváló művész is). Így történt, hogy 1996-ban megérkeztem Ferihegyre. Azóta több helyen éltünk, dolgoztunk magán- és állami megrendelésekre és kiállítottunk világszerte. A legszebb, amit alkottunk, az két aranyhajú kisangyal.
Nicola-Burt-web
Nicky Burt
tanár
Nicky az angliai Wight-szigeten született és itt is nőtt fel. Miután diplomát szerzett üzleti tanulmányokból és mielőtt családot alapított volna, a világ számos pontján tanított angol nyelvet. Mindig is szeretett gyerekekkel dolgozni, ezért átképezte magát az óvodás korosztályra, így megszerezve a ‘Gyermekekkel és Fiatalokkal Foglalkozó Szakemberek’ képzés Kisgyermekkori tanulás szakát. 2012-ben költözött Budapestre és azóta tanít angolt gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. TEFL képzettséget is szerzett. 2014 februárjában csatlakozott a Százszorszép Óvodához, ahol a Zöld csoport angol anyanyelvű óvó nénije. 2015 márciusában az Óbudai Önkormányzat oklevéllel jutalmazta a szabad játék foglalkozás magas szintű kivitelezéséért, ezért Nicky reméli, hogy továbbra is sikeresen segítheti a gyermekek kibontakozását. Szabadidejében a tanulás mellett szeret főzni, olvasni, valamint focimeccset nézni.
reyniere-Z-ROXAS
Rey Roxas
tanár

Mr. Roxas Kaliforniából származik, ahol a los angeles-i Loyola Marymount University-n diplomázott angol szakon 2007-ben, azóta tanít. Nemrég elvégezte a CELTA kurzust és budapesti nyelviskolákban is tart órákat részmunkaidőben. Szeret teniszezni és télen snowboard-ozni. Felesége, Judit budapesti és van két kisfiuk, Benjamin (4 éves) és Dominic (2 hónapos). Tapasztalatai szerint a diákok rengeteg tudást képesek magukba szívni, ezért magasak az elvárásai a tanítványai felé. Sokéves tapasztalattal rendelkezik általános iskolai alsó és felső tagozatos oktatásban, tanított már természetismeretet, történelmet és testnevelést is (teniszoktató is volt).

Ruth Senum
Ruth Senum
tanár
Ruth Senum Maple Grove-ban nőtt fel, Minnesota államban. 2010-ben szerzett diplomát, az Augsburg College-on, általános iskolai oktatásból, matematika melléktárggyal. Két évig osztályfőnöke volt egy osztálynak egy Montessori iskolában, egy vidéki, minnesota-i kisvárosban. Emellett négy évet töltött el telekommunikációs elemzőként egy nagy kereskedelmi cégnél. Amikor hiányozni kezdett neki a tanítás és a fiatalokkal való közös munka, elhatározta, hogy visszamegy tanítani és jelentkezett a Bilingual.hu hirdetésére a Central European Teaching Program-on keresztül. Szeret túrázni, fotózni, főzni, felnőtt színezőket kitölteni és programozni. Nagy izgalommal várja az első tanévét Magyarországon a Váradi iskolában!
Samuel Boyd
Samuel Boyd
tanár
Sam Boyd Seattle-ben született, Washington államban. A Pacific Lutheran Egyetemen szerezte BA diplomáját kreatív írás szakon. Két évig dolgozott korrepetitorként egy általános iskolában, mielőtt 2016-ban Magyarországra költözött. Szeret kirándulni, közel kerülni a természethez, olvasni és főzni. A Bilingual.hu Program tanáraként eltöltött első éve során megalapította az ’Hour of Code Klubot’, ahol a diákok megismerkedhettek a programozás és a számítástechnika alapjaival. Sam imádott Budapesten élni ebben az évben és alig várja, hogy újra visszatérhessen tanítani Budakeszire.
Steve (2)
Steve Horvath – Team Leader
tanár
Steve Horváth 2013 szeptembere óta tanít a programban. Magyarországon született, de 20. és 30. évei között az Egyesült Államokban élt.   Első diplomájának megszerzése után, melyet a Testnevelési Egyetemen szerzett triatlon edzői szakon, ösztöndíjjal folytathatta tanulmányait Arizona államban, az Egyesült Államokban. Ott a most általa tanított tárgyak tanulása mellett, társadalomtudományt, művészetet és zenét is tanult. Ez utóbbit magasabb szinten is, mely magába foglalt kórus zenét és hangszeres zenét is a zene-elmélet mellett. Magna Cum Laude végzett 1996-ban. Tanulmányi sikerei mellett, az iskola vezetése soraiba vette és kollégiumi bizalmi feladattal is megbízta az ott töltött évei idejére. Az USA-ban töltött iskolai évei alatt kezdte igazán érezni a tanítás iránti vonzalmát és akkor, amikor amerikai iskolája felkérte, hogy tagja legyen óraadó tanári csapatánaka felzárkóztató programjához. 2003-ban, miután élete egyharmadát az Egyesült Államokban töltötte, visszaköltözött Magyarországra, ahol tanulmányai folytatása közben egyre inkább kezdte érdekelni a nyelvoktatás. Ezen belül is szerette volna jobban megérteni a nyelvoktatás sajátos helyzetét Magyarországon és mélyebben kezdte tanulmányozni a többnyelvűség jelenségét. Az óta tanít angol nyelvet, mint második, illetve mint idegen nyelvet minden korosztálynak, függetlenül nemzetiségtől, magán és szervezeti keretek között egyaránt. A harmadik diplomáját, melyet Budapesten szerzett, és melynek záró munkája a nyelvtanulást és a többnyelvűséget taglalta, bölcsész és pedagógiai végzettséggel ruházta fel. Nagyon szeretek ebben a programban dolgozni, mert az itt követett irányvonalak és célok megegyeznek az általam vallottakkal a nyelv- és általános oktatás terén egyaránt. A korai nyelvoktatást és a többnyelvűséget igen fontosnak tartom. Két csodálatos kislányom van – 8 és 4 évesek – és otthonunkban is kétnyelvű környezetben élünk. Munkám mellett természetesen igyekszem minél több időt a családommal, kislányaimmal tölteni és emellett aktív, egészséges életet élni.
susann_pihl_2
Susann Pihl Senior tanár
tanár

Susann francia és orosz szakon, valamint angol és spanyol mellékszakon végzett kitüntetéssel a Monash Egyetemen. 2003 óta dolgozik a programban, mikor a program még a kezdeti szakaszában volt a Százszorszép Óvodában. A Krúdy Gyula Általános Iskolában is tanított. 2008-ban segített a program beindításában a budakeszi Általános Iskolában, ahol most harmadjára kezd első osztályt tanítani. Nagyon kifizetődőnek tartja a programban való munkát, és a gyermekek oktatásának támogatását.

Susann Melbourne-ben, Ausztráliában nőtt fell, és sok más országban is élt. Szenvedélyei a nyelvek és lelkes utazó. Nagyon szeret nyelveket tanulni és tanítani!

bill robb_grey teeshirt sq
William Robb
tanár
Több mint 15 évvel ezelőtt érkeztem először Magyarországra, mely azóta az új otthonommá vált, ám gyökereim azóta is szilárdak azáltal, hogy minden nyáron hosszabb családi látogatást teszek Floridában. 11 évet tanítottam Budapesten óvodákban és általános iskolákban - és imádom. Különleges örömet jelentő érzés megértést és új kapcsolatteremtési módot találni a nyelvi különbségek áthidalásával. A tanítás mellett oktatási hátterem műszaki. Matematikából és fizikából szereztem diplomát a Fairbanks-i University of Alaska-n 2003-ban, valamint nyelveket és nyelvészetet is tanultam. A szenvedélyem azonban a gyerekek tanítása. Nagyon izgalmas, amikor megtalálom a módját, hogyan segítsem a gyerekek magabiztossá válását abban, hogy kell tanulni, így cserébe megtanulják, hogyan tanuljanak új dolgokat mind az osztályteremben, mind az őket körülvevő világban. Sőt, azt is nagyon élvezem, amikor felfedezhetem a gyerekek egyedi tanulási módjait, és beépíthetem azokat a csoportos tanulási légkörbe és az osztály közösségébe. Szabadidőmet szívesen töltöm a szabadban, akár városi sétával, akár hosszabb erdei túrával. Magyarország zugainak felfedezése és utazás a közeli országokba mindig örömteli tapasztalat. Otthon, a csendesebb órákban szívesen foglalkozom kézműves tevékenységekkel.
Yaneke-Paulay-web
Yaneke Paulay
tanár

Yaneke cum laude minősítéssel szerzett diplomát biológiából a University of Florida-n 2013-ban. Diploma után fél évet Chuuk-on, Mikronézia egyik szigetállamában töltött, ahol gimnazistákat tanított. Annyira élvezte ezt az időszakot, hogy amikor visszatért az Egyesült Államokba, következő céljául azt tűzte ki, hogy ismét külföldön taníthasson. Ezért elvégzete a TEFL (angol, mint idegen nyelv) képzést és a Stanford University Oktatási Hivatalában dolgozott a George Lucas Oktatási Alapítvány ösztöndíjasaként. Mivel van magyar rokonsága, Yaneke izgatott, hogy Budapesten taníthat, és örömmel tért vissza a Krúdy-ba a második évre!