AABilingual.hu Angol-Magyar Kétnyelvű Oktatási Program nyelvi alapját a párban tanítás adja: a magyar tananyag szókincsét angolul is elsajátítják a tanulók az órákon. A délutáni foglalkozások pedig a délelőtt tanultak elmélyítésére szolgálnak.

A természetes, idegen nyelven történő kommunikációra azonban nemcsak a tanórák közti szünetek nyújtanak lehetőséget, hanem számos tanórán kívül programra is sor kerül minden tanévben.  Tanáraink kiváló szórakozást nyújtanak a gyermekek számára, miközben a gyerekek észrevétlenül fejlődnek az angol nyelvhasználat terén, valamint bővebb ismeretet szereznek az angol nyelvterület kultúrájából.

A Magyarországon egyre népszerűbb Halloween party sok éve az őszi program része, a gyerekek legnagyobb örömére.

Az alsó tagozatosok kétnyelvű év végi műsorral – a tanítók döntésétől függően vagy anyák napi köszöntő műsorral vagy tanév végi záróműsorral – készülnek a szülők számára.

Felső tagozaton a tanulók házközösségekbe kerülnek: az 5. osztályosok számára a házválasztó ceremónia az őszi hétvégi programon történik. A négy házba minden osztályból arányos számban kerülnek a tanulók. A tanulók házpontokat gyűjtenek: egyéni teljesítményért (kimagasló órai munka, házi feladat, segítőkész magatartás, stb) és csapat házpontokat csapatversenyekért. A győztes ház és egyéni teljesítmény kihirdetése az év végi házzáró ceremónián történik. A 2013/2014. tanévben a London Lions ház nyert.

Évszakonként egy hétvégére (egy éjszaka) a felső tagozatos tanulók táborozáson vehetnek részt (őszi, téli, tavaszi hétvégi tábor).

Rendezünk spelling versenyt (Spelling Bee), angol nyelvű tanulmányi versenyt (House Quiz), sportbajnokságot (pl Kickball Cup).

Kétnyelvű táborunk mindig a bizonyítványosztás utáni héten zajlik hétfőtől péntekig. Alsó és felső tagozatosoknak életkoruknak megfelelően külön helyszíneken. Volt már tábor a Mátrában, Bakonyban, Visegrádon. Első osztálytól vehetnek részt a gyerekek a táborokban. Az angol anyanyelvű tanárokon kívül a tanulók szívesen veszik, ha a magyar anyanyelvű osztályfőnök is jelen van, hiszen jó alkalom ez is a közösség öszekovácsolódására.

Minden más programba, amit az iskola vagy a magyar pedagógus szervez, bekapcsolódik az angol anyanyelvű tanár is, pl színház, múzeum, kirándulás, erdei iskola.

Sütőtök faragás 2014:

Porcelánfej display:

 

Pajzsok (történelem projekt)