PBILogoCenPos

A Bilingual.hu Green Team sikere nemzetközi versenyen

bilingual-green-team-recycle-polo-a4-finalNemzetközi környezetvédelmi verseny 2. helyezését szerezte meg a Bilingual.hu Green Team!

A Bilingual.hu Green Team nyolc hónapnyi elkötelezett munkája és a szelektív gyűjtőkukák rendszeres ürítése az egész Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola területén meghozta gyümölcsét. A tanév elején a csapat úgy döntött, hogy szerencsét próbál az egész iskolára kiterjedő projektjével egy nemzetközi környezetvédelmi versenyben. Örömmel jelentjük be, hogy nemrég megszerezték a második helyet a Project Polar Bear, azaz Jegesmedve Projekt elnevezésű, nemzetközi versenyen!

 

A versenyt minden évben a Polar Bears International írja ki, mely egy nonprofit szervezet az Amerikai Egyesült Államok nyugati részén. Ebben az évben 6 különböző ország képviseletében 16 csapat versenyzett. Az USA-n kívüli csapatok közül egyedül a Bilingual.hu Green Team került a nyertesek közé.

 

Processed with VSCO with a6 presetA verseny célja, hogy felhívja a figyelmet és mozgásba lendítse a helyi közösségeket a világ minden táján, olyan tevékenységekre, amelyek csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, ezáltal megóvják a jegesmedvék sarki élőhelyét. Pontosan ez járt a Green Team fejében, amikor az iskolával együttműködésben újrahasznosítási rendszert hozott létre, melynek keretében 35 szelektív gyűjtőkukát helyezett el az iskola területén, és 1000 kukányi papírt és műanyagot mentett meg a kommunális hulladékból.

 

A projekt másik fontos eleme a tudás továbbadása volt. Erőfeszítéseik maximalizálása érdekében a diákok előadásokat tartottak az iskola minden osztályának. A csapat tisztában volt azzal, hogy létfontosságú, hogy minden egyes diák megértse, miért fontos az újrahasznosítás, hogyan kell csökkenteni a műanyag hulladékot, és hogyan kell használni az újonnan létrehozott rendszert. Ezzel a szelektív hulladékgyűjtés az egész iskolai közösség számára teljesíthetővé vált. A felső tagozatosok figyelték és támogatták barátaikat, míg az alsó tagozatosok “a nagyok” újrahasznosításról szóló előadását és szelektív hulladékgyűjtő tevékenységét követhették végig. Ez a projektet támogató munka határozottan erősítette a közösségi szellemet.

Processed with VSCO with a6 presetA verseny bíráit idézve:

„A csapat fantasztikus munkát végzett a célok felállítását és az azok elérését célzó munkát tekintve. Elképesztően lelkes és motivált diákok, a kreatív problémamegoldás fortélyaival felvértezve.”

„Ami a leginkább ámulatba ejt, az a csapat projektjének puszta hatása: a szeletív hulladékgyűjtést nulláról indítva több mint 30 kukáig jutottak egyetlen iskolán belül.”

A Bilingual.hu Green Team többségében 8.a-s és 7.a-s diákokból állt, valamint néhány 6.a-s és 5.a-s diák tagságával egészült ki. Az alábbi tanulók vettek részt a projektben:

Balázs Bence, Bihari Dávid, Gellér Nóra Dorottya, Hegyi Vilmos, Hodász Zsófia Szonja, Kelen Verona Hanna, Kolos István Gábor, Koperniczky Lilla Mária, Nagygyörgy Marcell, Németh Zselyke, Pham Tue An, Sájer Petra, Simkó Gábor Marcell, Turi Rebeka, Zelenc-Kuma Ádám, Hodász Dániel István, Kálóczy Borbála, Kiss-Pünkösti Adél, Paravyants Artur, Sápi Réka, Süle László Levente, Szabó Norbert, Zab Mátyás Zalán, Szabó Soma, Tátrai Bence, Kolos Anna, Balogh Szonja és Müller Fanni.

 

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

PBILogoCenPosA csapat és a projekt a diákok természetismeret tanára, Joe Grassi vezetésével jött létre. A Project Polar Bear versenyt a csapat koordinátora, Ash Merscher vezette, aki egyben a 2.a osztály angol anyanyelvű osztályfőnöke. A csapat a nyereményét – tervei szerint – a következő tanévben a projekt kiterjesztésére használja fel.

 

Grren Team_Zoo Trip_20170612_web

polar bears_bp zoo_web