flag-football-front

Júniusi hírlevél 2015

Kedves Szülők!

Tanév végi híreink az alábbiak:

 • Ügyfél-elégedettségi kérdőív

A Bilingual.hu Programot érintő, legaktuálisabb kérdésekről első alkalommal áprilisban kérdeztük meg Önöket ügyfél-elégedettségi kérdőív segítségével. 130 kitöltött kérdőív érkezett, minden óvodai csoportból és iskolai osztályból voltak kitöltők. Köszönjük mindazoknak, akik a válaszadásra időt szántak!

A Bilingual.hu Program legértékesebb elemének az angol anyanyelvű tanárokat jelölték meg a legnagyobb számban, valamint kiemelt előnyének tartják az angol és magyar nyelvi és kulturális közeg jelenlétét. Válaszadóink 82,7 %-ban gondolják úgy, hogy szívesen ajánlanák a Bilingual.hu Programot más családoknak. 75 %-ban az általunk küldött információ mennyisége pont elegendőnek bizonyul az Önök számára. 73 %-ban tartják fontosnak középiskolai program bevezetését.

Nagyon sok értékes megjegyzés, javaslat érkezett a kérdőívekben, ezekkel kapcsolatban a későbbiekben küldünk részletes értékelést.

 • A Bilingual.hu Óvodai Program bővülése

A Százszorszép Óvodában évek óta hatalmas a túljelentkezés, ezért Óbuda Önkormányzata úgy döntött, hogy az óvoda Gelléri Andor Endre (régi Tégla) utcai tagóvodájában is lehetőséget biztosít a Bilingual.hu Program elindítására a kiscsoportban, felmenő rendszerben.

Nagy öröm számunkra, hogy szeptembertől még több kisgyermek számára nyílik lehetőség a kétnyelvű programban történő részvételre ebben a fogékony életkorban!

 • Crossroads Akadémia – új, innovatív középiskolai program

A Crossroads Akadémia létrehozásakor az vezérelt minket, hogy diákjaink számára új távlatokat nyissunk, így

középiskolás éveik alatt is használják és továbbfejlesszék a már megszerzett magas szintű angol nyelvtudásukat (célunk a C1-es felsőfokú szint elérése, ami a Cambridge Exam System szerint az “Advanced” nyelvvizsgaszintnek felel meg);

képessé váljanak arra, hogy életük fordulópontjainál a számukra legmegfelelőbb utat válasszák, mind a felsőoktatás, mind a munkaerőpiac kihívásai során;

alapvető, az élet minden területén alkalmazható kompetenciák fejlesztésével felvértezzük diákjainkat az egyetemi továbbtanulásra – akár belföldön vagy külföldön tervezik azt -, valamint az eredményes szakmai karrier megteremtésére;

személyre szabott konzultációk során segítsünk eligazodni az egyre inkább globalizálódó világban.

A 2015 őszén induló program az angolszász országokban megszokott, moduláris rendszerben működik. Kurzusait a legmagasabban képzett angol anyanyelvű tanáraink tartják, vezetője gimnáziumi tagozatvezető tanárunk, Dr. Bánhegyi Anna.

További részletek a weboldalon:

http://bilingual.hu/ketnyelvuprogram/kozepiskolai-program/

 • Olvasóprogram 2. forduló

Kora áprilisban kezdődött a 2015. januárban bevezetett Olvasóprogram 2. fordulója: a felső tagozatosok tavasszal már a második könyvet olvasták; az alsó tagozatosok folytatták az olvasást a csoport igényeihez igazítva, igényes és szórakoztató olvasmányokkal.

 • Angol Nyelvű Természettudományi Verseny

Gratulálunk minden Bilingual.hu diáknak és felkészítő tanáraiknak, akik díjat nyertek a Wonderful World Angol Nyelvű Természettudományi Versenyen az Óbudai Harrer Pál Általános Iskolában 2015. április 18-án! http://bilingual.hu/blog/2015/05/21/wonderful-world-angol-nyelvu-termeszettudomanyi-versenyen/

 • Flag Football

flag-football-frontMájusban a Krúdy Krew flag football csapata részt vett a Magyar Amerikai Football Szövetség (MAFSZ) által rendezett U-15-ös flag football tornán, ahol tapasztalt klubcsapatok elleni nagy versenyben az 5. helyet szerezték meg. A Győr Sharks elleni első mérkőzést nagy különbséggel nyerte kis csapatunk, majd keményen küzdöttünk az erős Titans és az igen durván játszó Bulldogs ellen, még azután is, hogy a futóposzton kimagaslóan jól játszó Hegedüs Olivér (8.a) sajnálatos módon megsérült. Ms. Anna és Mr. Taylor, akik a felkészülésben segítettek, nagyon büszkék arra, hogy sportszerűen és igazi, összetartó csapatként érte el ezt az ígéretes eredményt a Krúdy Krew.

A csapat tagjai:

Süle Laci (5.a), Süle Katinka (7.a), Gondon Dani (7.a), Károlyi Pepe (7.a), Csengeri Maja (7.a), Hegedüs Olivér (8.a), Koperniczky Anna (8.a), Urbán Beni (8.a ), Márton Gergő (8.c).

 • Kickball cupKickball Cup

Az idén a Lions és Otters mérkőzött meg az Eagles és a Kookaburras csapatával. A Lions és Otters csapata hamar megszerezte a vezetést és a 6. kör elejére már 21-14 re vezetett. Az Eagle és Kookaburra csapat azonban visszajött a nagy hátrányából, és végül ők nyerték az idei Kickball Kupát 21-25-re. Ebben az évben egy hazafutás volt, amit a 6. a-s Ádám rúgott. A legértékesebb játékosnak járó díjat idén nem egy játékos kapta, hanem mindenki.

Találkozunk jövőre is a Kickball Kupán!

 • Kidobó bajnokság

Ebben az évben Kidobó bajnokságot is rendeztünk. Az első meccset az Eagle-k nyerték. A következő összecsapás az Eagles és a Kookaburra között volt, nagy küzdelem árán, de nyertek a Kookaburrák. Ezt követően az Eagle és az Otter csapat összefogott és együttes erővel már sikerült legyőzniük a Kookaburrákat. Ezután játszottunk még két meccset szabadon választott csapatokkal. A díjazottak a tornán: a gyógyítók azok a játékosok, akik dobtak egy gólt, ezzel visszahozva csapattársaikat – az 5.a-s Raneem, Laci és Matyi, a 6.a-s Bence és a 7.a-s Vivi, Pepe és Dani. A szuper mesterlövész az, aki az ellenfél bólyáját feldönti – ez Katinka és Laci volt. A fair play díjat Alexa szerezte meg. A legértékesebb játékos címet Laci és Matyi kapták.

 • Erdei iskola/osztálykirándulás

A Bilingual.hu Program egyik legfontosabb jellemzője a párban tanítás, ezért a tanév végi hetek egyikén zajló erdei iskolában vagy az osztálykirándulásokon a magyar anyanyelvű tanárok mellett a Bilingual.hu Program angol anyanyelvű tanárai is részt vesznek/vettek, így biztosítva a gyerekek számára megszokott iskolai helyzetet és az angol nyelv gyakorlásának lehetőségét iskolán kívüli szituációkban is.

 • Tavaszi tábor

Szuper volt az idei tavaszi tábor! – Így értékelték a résztvevő gyerekek és tanárok a 2015. április 17-18-i nagymarosi tábort.

A szokásos népszerű tábori eseményeken kívül – mint a számháború, a környék felfedezése, foci, frizbi, fogócska egymással és a tanárokkal – másnap reggel következett a tábor legizgalmasabb része, a biciklizés! A csapat egyik fele kezdte a biciklitúrát, míg a másik fele bicikli-karbantartást tanult. Ebéd után cseréltek.

A tavaszi tábor egy Bike Club alkalomnak számított, mely felkészülést jelentett a nyári biciklis tábor előtt. Az idei utolsó Bike Club alkalom: június 13-án zajlik.

http://bilingual.hu/blog/2015/05/26/tavaszi-biciklis-tabor/

 • Biciklis tábor a Balaton körül

FullSizeRenderA nyári felső tagozatos, angol nyelvű Bilingual.hu biciklis tábor a Balaton körül – június 22-26. között – igazi nagy kalandnak és kihívásnak ígérkezik, ezért a résztvevő gyerekekre már most büszkék vagyunk, ahogy kísérő tanáriakra is az izgalmas tábor szervezéséért!

 • Ír tábor

irAz angol nyelvű Bilingual.hu ír táborban az alsó tagozatos gyerekek vehetnek részt, mely a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az utolsó iskolai hetet követően a felső tagozatos táborral egyidejűleg, idén június 22-26. között Parádfürdőn zajlik. A sok érdekes tábori foglalkozás mellett a fő esemény az 1014. évi történelmi ír csata, a Clontarf-i csata újrajátszása lesz, melyet a gyerekek – a motivation show-k alapján mondhatjuk – már alig várják!

 • Bilingual.hu angol nyelvű napközis táborok – új tanórán kívüli tevékenység

A július első 3 hetére szervezett nyári napközis táborok szolgáltatásunk új elemét képezik, melyek a gyerekek kellemes szórakozása mellett, nyelvtudásukat aktívan tartását célozzák.

Őrült Tudóstanonc tábor: 2015. 06. 29.–2015. 07. 03.

A Természet Művészei tábor: 2015. 07. 06.–2015. 07. 10.

Amerikai Sportok tábora: 2015. 07. 13.–2015. 07. 17.

http://bilingual.hu/blog/2015/03/26/bilingual-hu-angol-nyelvu-napkozis-taborok-obudan/

 • Tanév végi értékelés

A Bilingual.hu értékelést és a tanév végi beszélgetést tartalmazó DVD-t az iskolai bizonyítvánnyal együtt kapják meg a gyerekek a tanévzáró ünnepély alkalmával – idén is, ahogy minden tanév végén.

 • Felkészülés az új tanévre

Amíg a gyerekek pihennek,  mi már készülünk a következő tanévre: a tanáraink beilleszkedését segítő orientáció és speciális módszerünkre, a párban tanításra felkészülés augusztusban zajlik majd.

Találkozunk szeptemberben!

Kellemes kikapcsolódást és pihentető nyarat kíván:

a Bilingual.hu csapata